Українським працюючим пенсіонерам перерахують пенсії з 1 квітня

В Україні підвищать виплати працюючим пенсіонерам. Підвищення пенсій відбудеться з 1 квітня і торкнеться 2,7 мільйона українських громадян. Формулу перерахунку та інші подробиці повідомив портал "Апостроф".

Пенсії стануть вище тільки у тих пенсіонерів, які ще не вийшли на заслужений відпочинок і продовжують працювати. Зазначається, що для надбавок враховуватимуться заробітна плата та страховий стаж. Так, збільшаться пенсії тих громадян, які набрали необхідний стаж: 35 років для чоловіків і 30 років для жінок. А також тим, у кого розмір виплат становить 6 тисяч гривень, які додадуть після 24 місяців додаткового стажу.

Пенсіонерам, яким покладено перерахунок не потрібно особисто звертатися до Пенсійного фонду або уповноважений ним територіальний орган, оскільки даний процес Автоматичний. Однак існують окремі випадки, коли українцю необхідно звернутися особисто.

Формула перерахунку виглядає наступним чином: пенсія = середня зарплата х трудовий (страховий) стаж х індивідуальний коефіцієнт заробітку. Розрахунок трудового стажу проводиться у відсотках-1 рік дорівнює 1%.

Важливо відзначити, що якщо заробіток працюючого пенсіонера нижче того, що був до виходу на заслужений відпочинок, то при перерахунку її враховувати не будуть. Врахують тільки додатковий стаж. Українці, які перебуваючи два роки на заслуженому відпочинку, відпрацювали менше 24 місяців також отримають надбавки. Їх пенсії перерахують з урахуванням фактично відпрацьованого часу та офіційної зарплати.

Раніше портал Hyser інформував, що в уряді планують подвоїти пенсійні виплати українцям. Підвищення пенсій українцям, можливо за рахунок введення накопичувальної пенсійної системи.

Також портал Hyser інформував, що українців приголомшили похмурим прогнозом. У Міністерстві соціальної політики заявили, що надалі пенсії будуть тільки знижуватися.

Крім того портал Hyser інформував, що українців масово не відпускають на заслужений відпочинок. Вийти на пенсію в 60 років виходить не у всіх громадян.