Повномасштабним вторгненням Росії на територію України стурбовані не тільки в нашій країні. Серйозно задумалися про це і в Польщі. Влада сусідньої країни має намір створити бригади територіальної оборони.

Таку інформацію озвучив волонтер Мирослав Гай. За його словами, дві бригади ТРО (територіальної оборони) розгорнуть на кордоні з Україною, а ще одну планують у Варшаві.

"Плани передбачають формування резервів по всій Польщі, які будуть гранично налічувати до 50 тисяч осіб, частково зайнятих добровольців", - зазначив Мирослав Гай.

Волонтер підкреслив, що влада Польщі серйозно налаштована й готуються відбивати загрозу Росії. На цей час посилюють кордони.

Водночас Мирослав Гай задався питанням, чому в Україні не створюють бригади територіальної оборони.

"Повноцінна війна буде причиною диверсій, терактів, великої кількості біженців та інших супутніх війні проблем. А що там з нашим ТРО на кордонах?"- поцікавився Гай.

Як зазначають деякі військові експерти, Польща сконцентрує бригади на кордоні, щоб у разі повномасштабної агресії Росії в Україні швидко перекинути підмогу.

Військовий експерт, редактор порталу Defense Express Валерій Рябих впевнений, що загроза розгортання РФ широкомасштабної війни й втягування в неї України нікуди не поділася, а з 2014 року лише постійно зростає.

"Це пов'язано як з цілеспрямованим нарощуванням РФ потужних військових угруповань на європейському театрі військових дій, в тому числі й поблизу кордонів України, так і з огляду на внутрішньополітичні процеси, що відбуваються в РФ", - пояснив експерт.

Проте Україна небеззахисна. Країна готова до протидії різноманітним гібридним загрозам з боку РФ, включаючи відкриту військову агресію.

Радник глави української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович під час виступу на каналі "Україна 24" заявив, що потрібно "готувати сферу нацбезпеки й оборони до можливого військового сценарію як регіонального, так і повномасштабного конфлікту".

Раніше "Нyser" писав про те, що Росія продовжує зміцнювати свої позиції біля кордонів України різним озброєнням і ракетними установками.

Також наш портал повідомляв, ЗСУ випробували новий ракетний комплекс"Нептун".

Нагадуємо, у мережі розкрили підступний план Путіна щодо початку повномасштабної війни на Донбасі.