У Верховній Раді придумали, як вибивати з українців борги за комуналку

На сьогоднішній день борги українців за комунальні послуги досягли 73 мільярдів гривень. Через величезні борги населення підприємства-постачальники не можуть на належному рівні виконувати свої зобов'язання, тому в Раді вирішили "закрутити гайки" неплатникам. Про це пише газета на пенсії №11 16-22 березня 2021.
В уряді також вирішили реструктуризувати борги, що виникли до 1 жовтня 2020 року, щоб неплатники могли їх погасити. Однак у разі відмови від реструктуризації в Раді пропонують стягувати борги автоматично за виконавчим листом із заробітної плати боржника. Але при цьому дозволяється стягувати не більше 50% від отриманого заробітку. Комунальники придумали альтернативний варіант, наприклад, попрацювати в рахунок боргу двірниками.
У разі якщо боргів накопичилося більше, ніж за 4 місяці, то державний виконавець може заборонити виїзд боржника закордон і тимчасово обмежити в праві керувати будь-яким транспортним засобом. Зазначається, що інформацію про заборони передають до патрульної поліції та міграційної служби. Анулювати заборони можливо лише повністю погасивши борг. Винятком є тільки можливість керування автомобілем. Так, якщо боржник реструктуризував свій борг і повідомив про це у виконавчу службу, його права будуть повернуті. Такий підхід необхідний для громадян, які професійно заробляють на перевезенні людей або вантажів.
Крім боргу неплатників зобов'яжуть заплатити штраф. У разі якщо прострочення платежу становить рік віддати доведеться 20% від суми боргу, за два роки - 30% від суми боргу, а за три роки і більше - 50% від боргу.

Раніше портал Hyser інформував, що в уряді придумали нове покарання для українців, які заборгували за комунальні послуги. Тепер боржників можуть залишити без житла.

Раніше портал Hyser інформував, що українців приголомшили похмурим прогнозом. У Мінсоцполітики заявили, що надалі пенсії будуть тільки знижуватися.

Також портал Hyser інформував, що Денис Шмигаль дав розпорядження уряду розширити коло одержувачів субсидії.