В РНБО прокоментували можливість введення локдауна у всій Україні.

Повідомляється, що така ймовірність дійсно є, якщо в подальшому буде спостерігатися погіршення ситуації із захворюваністю коронавірусом. Відповідну заяву зробив секретар Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олексій Данилов, пише "РБК-Україна".


За його словами, найближчим часом РНБО може провести засідання у зв'язку з непростою епідеміологічною ситуацією в країні. Правда поки невідомо, чи буде на ньому розглядатися питання посилення заходів по всій країні.

На даний момент всі рішення з цього приводу приймає місцева влада. Проте якщо ситуація з коронавірусом буде розвиватися за гіршим сценарієм, то може бути закрита вся країна.

українцям розповіли, коли варто чекати локдауну по всій Україні, фото: Українська правда

До слова, на сьогодні в Україні жорсткі обмеження були введені в 9 регіонах: Києві, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Сумській та Чернівецькій області.

Всі вони віднесені в "червоні зони". У "помаранчевій зоні": Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області. А ось в "жовтій зоні" лише один регіон - Херсонська область.

Раніше "Hyser" писав про те, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов зізнався, чи введуть локдаун по всій Україні. Стало відомо, чи є в цьому сенс, на думку чиновника.

Також наш портал повідомляв, що при дотриманні яких умов, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України, іноземні громадяни можуть в'їхати в нашу країну.

Нагадуємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанова назвав області з напруженою епідеміологічною ситуацією, які незабаром можуть потрапити в "червону" зону карантину.