Володимир Зеленський разом з головою офісу Президента Андрієм Єрмаком проводять термінові консультації з керівництвом країн "нормандської четвірки".

Сьогодні, 26 березня, бойовики на Донбасі здійснили обстріл з мінометів позицій українських військових в результаті чого загинуло чотири військовослужбовці і ще двоє були поранені. На тлі цього президент України і Глава офісу президента Андрій Ярмак проводять термінові консультації з керівництвом країн "нормандської четвірки".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на спікера української сторони в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича в ефірі телеканалу "Україна 24". У п'ятницю вже було проведено екстрене засідання українських політиків з цього питання.

"Президент і глава офісу президента України проводять інтенсивні консультації з керівництвом країн "нормандського формату" щодо грубого порушення режиму припинення вогню, в результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців", - розповів Олексій Арестович.

Крім того українська делегація вже встигла відправити ноту в ОБСЄ. Її метою було те, щоб вже в суботу провести термінове позачергове засідання підгрупи з безпеки

Як впевнені багато експертів, що переговори з цього питання можуть тривати тільки в тому випадку, якщо вогонь буде повністю припинений. Якщо ж цього не буде зроблено, тоді ніхто ніякої ефективності від переговорів гарантувати не може.

Нагадаємо, що обстріл стався в районі селища шуми. Бойовики використовували заборонене Мінськими угодами озброєння. Також вони порушили режим тиші, який раніше був введений на цій території. Військові експерти вважають, що це була груба провокація з їхнього боку.

Раніше Hyser писав про те, що Україна готова до будь-якого сценарію, Леонід Кравчук допустив військове вторгнення Росії.

Також писали, що в окупованому Донбасі вперше Російська партія зібралася відкрити своє представництво.

Нагадаємо, що Жириновський розсекретив таємний план Кремля. Україна у великій небезпеці.