В Україні зріс рівень середньої зарплати

В Україні в лютому 2021 року збільшився рівень середньої заробітної платні. Хто і на скільки більше почав отримувати, повідомляє Державна служба статистики.

Так, у лютому 2021 року середня зарплата в Україні збільшилася на 1,7% (на 212 гривень) у порівнянні з попереднім місяцем. Примітно, що в січні середня зарплата в порівнянні з груднем минулого року стала нижче на 13% (на 1842 гривні) і становила 12 337 гривень.

Згідно з даними найвищий рівень заробітних плат зафіксовано в столиці України: в середньому кияни отримують 18 504 гривні на місяць. Найнижчий рівень оплати праці зареєстрований у Кіровоградській області, де середня зарплата становить 9 903 гривні на місяць.

Середня зарплата українців у лютому 2021 року:

Дані Держстату. Фото: ukrstat.gov.ua
Дані Держстату. Фото: ukrstat.gov.ua

Дані Держстату. Фото: ukrstat.gov.ua
Дані Держстату. Фото: ukrstat.gov.ua

Дані Держстату. Фото: ukrstat.gov.ua
Дані Держстату. Фото: ukrstat.gov.ua

Одночасно з тим в Україні зростають і пенсії. Так, у березні пройшла щорічна індексація виплат, в середньому пенсії піднялися на 300 гривень у 8 мільйонів українських громадян. Вже з 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам, коли буде врахована їх робота ще за два останні роки. Індексують виплати автоматично, тому особисто звертатися до представництва Пенсійного фонду не потрібно.

Наступне підвищення виплат українським пенсіонерам відбудеться в липні у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Також у грудні підвищать пенсійні виплати внаслідок зростання мінімальної заробітної плати. Надбавку в сумі 200 гривень отримають українці, яким виповнилося 65 років і набрали необхідний стаж (30 років для жінок і 35 років для чоловіків). Новий розмір пенсії для цієї категорії пенсіонерів складе 2600 гривень.

Крім того портал Hyser повідомляв, що у Пенсійному фонді розповіли в яких випадках можуть зупинити виплати Пенсіонеру.