У Верховній Раді України звернулися до влади країни-агресора

На позачерговому засіданні, у вівторок, 30 березня 2021 року, парламент прийняв постанову №5312, в якій вимагає від Росії негайно припинити будь-які бойові дії на сході України, повідомляє пресслужба ВРУ.

"За" проголосувало 308 народних обранців, за винятком фракції "опозиційна платформа - за життя", яка відмовилася брати участь у прийнятті рішень, і повним складом покинула сесійну залу.

У заяві вказується, що ВРУ вимагає від Росії зараз же припинити бойові дії та почати дотримання "режиму припинення вогню", тим самим виконуючи свої міжнародні зобов'язання. Також влада РФ повинна вивести з нашої країни своїх найманців, армію, і будь-які незаконні збройні формування, які вона фінансує, забезпечує або управляє.

Донбас. Фото: скріншот Youtube-відео
Донбас. Фото: скріншот Youtube-відео

Крім цього, українські нардепи закликали парламенти інших країн і міжнародні організації засудити агресію РФ стосовно України, в тому числі ескалацію в зоні збройного конфлікту на Донбасі. Таким чином союзники України повинні посилити міжнародний, як Економічний, так і політичний тиск на Росію, з метою припинення військової агресії, відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої країни в тих кордонах, що визнані міжнародним спільнотою.

Також народні депутати стурбовані запланованими на вересень цього року, спільними білорусько-російськими тактико-стратегічними навчаннями "Захід-2021", сценарій дій яких включає і прикордонні з Україною території, що становить небезпеку дня нашої країни, і сприймається як можливість чергової ескалації збройного протистояння між Україною і РФ.

Обговорення постанови, в якій приймали представники різних політичних фракцій ВРУ доступно трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що після деокупації анексованого Криму, громадян РФ депортують.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Росія почала накопичувати військову техніку на захопленому Кримському півострові.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що фракція "ОПЗЖ" повернеться до парламенту тільки заради економічних питань.