В Україні з'явилися нові медичні послуги

З 1 квітня в Україні запрацювала програма медичних гарантій на 2021 рік, яка включає в себе нові та безкоштовні медпослуги. Про це повідомила представник пресслужби Національної служби здоров'я України Христина Петрик в ефірі телеканалу "Україна 24".

Христина Петрик підкреслила, що нова програма медичних гарантій буде максимально враховувати потреби пацієнта, а також буде більш розширеною і деталізованою. Вона зазначила, що однією з найважливіших функцій НСЗУ є укладення договорів в інтересах пацієнта, щоб поліпшити їх фінансовий захист.

Програма медичних гарантій включає в себе кілька нових послуг. Наприклад, супровід пацієнтів з туберкульозом на первинній ланці. Даний пакет послуг передбачає, що пацієнти страждають від туберкульозу, можуть супроводжуватися у свого сімейного лікаря. Але при цьому існує кілька умов: по-перше, це стосується тільки тих пацієнтів, які не виділяють бактерії, а також сімейний лікар повинен попередньо пройти відповідне навчання. Крім цього лікарня, в якій працює лікар повинна мати відповідний договір з Національною службою здоров'я.

Також серед нововведень введення мобільних психіатричних бригад для надання медичних послуг за адресою пацієнта. За словами Христини Петрик даний принцип дозволить пацієнту лікуватися вдома, якщо у нього є така потреба. Також вона зазначила, що пацієнти, які пройшли курс лікування в стаціонарі та вже не мають показань для госпіталізації можуть продовжити лікуватися в домашніх умовах.

Раніше портал Hyser повідомляв, що популярна в Україні медична послуга подорожчає на 2 тисячі гривень.

Також портал Hyser інформував, що лікарі розповіли, які аналізи входять в програму медичних гарантій і робляться безкоштовно.

Крім того портал Hyser повідомляв, що в Україні істотно піднімуться тарифи на медичні послуги. Зокрема подорожчають пологи, а також надання допомоги новонародженим вагою менше 1500 грамів.