У Генштабі оголосили про початок весняного призову 2021 року

Розпочався другий місяць весни, а з ним і щорічний весняний призов у армія. Про це в середу, 31 березня, під час онлайн-брифінгу заявив начальник управління організації комплектування рядовим і сержантським складом Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ, передає офіційна прес-служба Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

Весняний призов в Україні, відповідно до Указу президента Володимира Зеленського, починається в четвер, 1 квітня. Триватиме весняний призов два місяці, до червня поточного року. За цей період на строкову військову службу в ЗСУ планують призвати 14 246 українців.

Так, 6 500 осіб відправляться служити безпосередньо в Збройні Сили України, ще 600 осіб відправляться в Державну спеціальну службу транспорту. Національна гвардія поповнить свої ряди 4 646 осіб, а Державна прикордонна служба — 2500.

Зазначимо, що минулого року в армію в період з травня по липень призвали 9 тисяч осіб, а в період з жовтня по грудень — 7,5 тисяч осіб. Цього року до Збройних Сил вирішили призивати менше людей, оскільки зростає кількість військовослужбовців, які працюють за контрактом, щоб не допустити перевищення граничних показників кількості українських військових.

Тому надалі в армію призиватимуть все менше строковиків, в той час як інші військові формування збільшуватимуть свою кількість.

З урахуванням того, що в країні як і раніше вирує коронавірусна інфекція, заклик буде проводитися з дотриманням всіх вимог і обмежень, встановлених Кабінетом Міністрів України.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що 30 березня у Верховній Раді пройшло екстрене засідання парламенту, за підсумками якого народні депутати звернулися до Російської Федерації з вимогою зупинити будь-які бойові дії на сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві закордонних справ України відреагували на те, що російський уряд звернувся до представників Франції та Німеччини, щоб зібрати зустріч з питань Донбасу, в якій Україна не візьме участі.

Також "Hyser" писав, що колишній президент України і чинний глава делегації в Тристоронній контактній групі від України Леонід Кравчук пояснив, в чому причина різкого загострення ситуації на Донбасі.