Максим Степанов зробив важливу заяву щодо третьої хвилі коронавірусу

Всі жителі України пильно спостерігають за ситуацією з пандемією коронавірусу і очікують її якнайшвидшого закінчення. Так, на останньому брифінгу Міністерства охорони здоров'я Глава цього відомства Максим Степанов заявив про те, що наша країна увійшла на пік третьої хвилі COVID-19, і обстановка поступово стабілізується.

Степанов зазначив, що на користь того, що ситуація нормалізується говорить те, що останнім часом в країні покращилася ситуація з госпіталізацією, при цьому поліпшення в МОЗ спостерігають у всіх регіонах України.

Наприклад, минулого тижня госпіталізації піддалося на дві тисячі осіб менше, ніж позаминулого тижня. Крім того, відзначається знижена кількість викликів машин "швидкої допомоги".

Варто відзначити, що такий розвиток подій збігається з прогнозом, який наприкінці минулого місяця зробили експерти з Національної академії наук. З урахуванням того, що прогноз був опублікований 30 березня, вчені заявили, що пік третьої хвилі коронавірусу в нашій країні повинен був відбутися протягом одного-двох тижнів.

Тим не менш, у великій кількості областей як і раніше діють карантинні обмеження і мобільні групи Національної поліції, а також співробітники інших відомств стежать за тим, щоб українці дотримувалися карантинних обмежень. Стосується це не тільки звичайних громадян, а й підприємців.

Говорячи про останні, повідомляється, що за минулий тиждень у Києві перевірили понад 3 тисячі підприємців. Результатом перевірок стало оформлення 160 адмінпротоколів на юросіб та 976 постанов на фізичних осіб.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко висловився щодо супермаркетів "АТБ".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд заявив про те, що величезна кількість українців не отримують свої лікарняні виплати.

Також "Hyser" писав, що заступник міністра охорони Здоров'я Ляшко розповів, які області незабаром перейдуть в "жовту" зону адаптивного карантину.