Встановлювати тарифи на тепло відтепер буде не НКРЕКП, а місцева влада

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), передала право встановлювати тарифи на тепло місцевій владі. Тепер рішення про встановлення певного тарифу для регіону буде прийматися на місцевому рівні, а не в столиці. Про це йдеться в повідомленні пресслужби НКРЕКП.

У середу 7 липня регулятор прийняв рішення про передачу повноважень щодо тарифів через те, що між центром і областями часто виникали спірні ситуації. Нерідко місцева влада була не згодна з тим тарифом, який пропонувався НКРЕКП. Щоб уникнути подібних ситуацій, регулятор передав право місцевій владі локально встановлювати тарифи.

"Зокрема, передається на місцевий рівень державного регулювання 28 суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії", - йдеться в повідомленні регулятора.

У регіонах можуть самостійно визначати справедливий тариф на тепло, відштовхуючись від своїх витрат і розрахунків. Також наголошується, що передача повноважень пройшла в контексті розширення повноважень місцевої влади в рамках триваючої реформи децентралізації.

Разом з тим Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг продовжить стежити за роботою підприємств теплопостачання. Зазначається, що моніторинг діяльності таких підприємств проводитиметься щоквартально.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили про подорожчання електроенергії: ціни злетять удвічі.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, що змінилося і куди потрібно звертатися для подачі документів на оформлення субсидії.

Нагадаємо, що українцям почнуть надсилати відразу три платіжки за блакитне паливо: за що будемо платити.