Нещодавнє зниження цін на овочі в Україні, спричинене сезонними факторами, як очікується, буде короткочасним, і економісти попереджають про підвищення цін на різні продукти.

Про це пише «today»

Влітку ціни на такі товари, як молоко, яйця, сало та яблука, знизилися, проте експерти очікують, що ціни зростуть у міру похолодання.

"Яблука взагалі по 15 грн продаються, тому що їх багато, і вони довго не лежатимуть. Сало дуже подешевшало, оскільки спекотно і попит впав до мінімуму. Але як тільки похолодає, ціни на сало одразу зростуть – ціна на нього залежить від погоди" , – зазначив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

За прогнозами, у міру зниження температури ціни на товари першої потреби, включаючи сало та інші продукти харчування, зростуть. Ці сезонні коливання, пов'язані більше із середньодобовими температурами, ніж із конкретними календарними місяцями, означають, що поточні ціни можуть утримуватися лише протягом короткого періоду часу, у своїй очікується, що вони повернуться до червневим рівням і продовжать зростати протягом жовтня.

"Загалом сезонний фактор пов'язаний не стільки з календарним місяцем, скільки із середньодобовою температурою. Поки світить сонце, помідори червоніють, а огірки зеленіють, нічого дорожчати не буде. Але як тільки погода зіпсується, підуть дощі, і люди почнуть утеплятися, ціни одразу підуть вгору. Якщо це відбудеться у вересні, значить ціни почнуть зростати вже цього місяця", - цитує аналітик.

Молочні продукти, олія, риба та морепродукти входять до числа товарів, ціни на які, як очікується, зростуть у жовтні.

Читайте також:

Українські полярники показали миле дитинча тюленя і просять допомогти придумати йому ім'я. Фото

У Кремлі пересмикуватимуться: Фінляндія почала будувати авіабазу для винищувачів F-35, яких так боїться Росія

Соціальне таксі почало замовити набагато простіше: що про це потрібно знати