Ніхто не заперечуватиме, що на ринку можна знайти величезну кількість підробок меду, якість яких викликає великі сумніви.

Підроблений мед далеко не завжди шкідливий для організму. Але й користі від такого продукту не варто очікувати. Це буде просто насолода, яка нічим за складом не нагадує справжній мед.

Як перевірити мед на натуральність

Уникнути придбання підробки допоможуть прості правила. Не купуйте мед у сумнівних реалізаторів. Не варто сліпо довіряти упаковці та етикетці – обов'язково проведіть візуальний огляд продукту. При виборі ласощів віддайте перевагу непастеризованим сортам. При нагріванні насолода втрачає частину своїх корисних властивостей. Переконайтеся, що мед виготовлений в Україні, – так набагато більше шансів отримати натуральний продукт.

Як візуально відрізнити підроблений мед від натурального

Є кілька рекомендацій, які допомагають дізнатися, як визначити, чи підроблений мед справжній. Зверніть увагу на суміш продукту. Вона має бути однорідною, більш рідкою для молодих ласощів і густою для “зимового” продукту. До того ж до зими в меді відбувається природна кристалізація.

Друга ознака натуральності меду – його плинність. Хороший продукт тягнеться з ложки довго рівним струмком. Спочатку він утворює на тарілці щільну краплю, яка поступово розпливається посудом.

Аромат у натурального меду тонкий, квітковий, ненав'язливий. Підробка найчастіше пахне карамеллю.

При можливості зважте продукт. Вага літра натуральних ласощів становить 1400 грам.

Як визначити справжній мед підручними засобами

Як перевірити мед сірником? Це найпростіший спосіб визначення якості меду. Піднесіть вогонь близько до солодощі. Якщо вона почне плавитися не відразу, можна говорити про натуральність продукту.

Як перевірити мед йодом? У склянці води розведіть кілька ложок меду. У посуді повинен з'явитися осад, а при додаванні 2-3 крапель йоду суміш не посиніє.

Можна перевірити мед на аркуші паперу. Якщо навколо краплі солодощі утворюються мокрі плями - швидше за все продавець розвів її водою.

Для перевірки натуральності меду використовують черствий хліб. Помістіть шматочок у ємність із ласощами. Натуральний продукт не розм'якшить випічку.

Як можна перевірити мед оцтом? У розведений у воді мед капніть трохи оцту. Підробка утворює піну, а натуральний мед не змінить свого вигляду.

Якщо в справжній мед опустити нагрітий дріт, то насолода залишиться на ній, а ось підробка швидко розтане і стече.

Це найпростіші та незатратні 6 способів перевірки натуральності меду. Їх легко можна застосувати і вдома, і в момент покупки ласощів на ринку. Якщо під рукою немає жодного з перерахованих вище індикаторів – скористайтеся найлегшим способом – водою.

Як перевірити, чи натуральний мед чи ні, водою? Просто розведіть продукт у рідині та добре розмішайте. Справжній бджолиний нектар не утворює осаду, пластівців та інших домішок.

Читайте також:

Допоможе звичайна вівсянка: як змусити кімнатні рослини пишно цвісти та рости

Приносять біди: які рослини не слід тримати у квартирі

Названі кімнатні рослини, які приманюють гроші та удачу