Знижки на оплату рахунків за природний газ в Україні доступні певним категоріям громадян, але право на них залежить від виконання конкретних вимог, викладених у законі України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту». Ці знижки надаються фізичним особам залежно від їхньої пільгової категорії, і відповідно варіюється відсоток знижки.

Про це пише «napensii»

Ось категорії громадян, які можуть отримати знижку під час оплати рахунків за газ:

Боєць: знижка 75%.

Учасник війни: 50% знижка.

Інваліду внаслідок війни: знижка 100%.

Член сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни, Захисникам та Захисникам України: знижка 50%.

Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною: знижка 100%.

Батьки померлої людини з особливими нагородами: знижка 100%.

Вдова (вдівець) осіб, які мають спеціальні нагороди: 100% знижка.

Важливо відзначити, що знижка надається не весь обсяг споживаного природного газу, а поширюється лише на соціальну норму, яка розраховується окремо кожної сім'ї. Соціальна норма залежить від кількості членів сім'ї одержувача та виду споживання газу.

Крім того, на надання допомоги може вплинути дохід сім'ї отримувача. Щоб мати право на отримання цих пільг, середньомісячний сукупний дохід на людину в сім'ї бенефіціара за попередні шість місяців не повинен перевищувати суму, яка дає право на пільгу із соціального податку. Ця сума розраховується виходячи з місячного прожиткового мінімуму працездатної людини на 1 січня звітного податкового року, помноженого на коефіцієнт 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень. 2023 року цей поріг встановлено на рівні 3760 гривень. Якщо дохід сім'ї перевищує цю межу, вони можуть не мати права на знижку на рахунок газу.

Особам, які вважають, що вони мають право на ці пільги, рекомендується проконсультуватися з відповідними органами чи установами, щоб визначити їхнє право на отримання пільг та відповідним чином подати заявку на знижку.

Читайте також:

Не дбають про ваше життя: названі автомобілі, які найгірше переносять ДТП

"Який же тут скандал?": у Андрія Данилка відреагували на його зустріч із російським шоуменом

Він нагадує "горбатий" Запорожець: як виглядає електричний Mini, який важить лише 640 кг.