Увечері 23 серпня стало відомо, що у Тверській області РФ розбився літак, що належить Євгену Пригожину. Відразу після цього близький до керівництва ПВК "Вагнер" телеграм-канал Grey Zone заявив про смерть в авіакатастрофі самого засновника ПВК "Вагнер" та перших осіб організації. Зокрема повідомлення про трагедію звучало ак: " Герой Росії, справжній патріот своєї Батьківщини - Євген Вікторович Пригожин загинув в результаті дій зрадників Росії. Але навіть в Пеклі він буде кращим!" Ось тільки у смерть Пигожина навіть зараз мало хто вірить.

Стало відомо, що українські розвідники на 100% упевнені у смерті соратників ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина в авіакатастрофі у Тверській області РФ. Щодо самого Пригожина — "не всі питання закриті"

Так, наприклад, на уточнююче питання журналістів, чи сумнівається українська розвідка у смерті Пригожина, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов каже: "Щодо самого ватажка ПВК, я думаю, що треба ще деякий час почекати. Ми маємо оперувати підтвердженими фактами" .

Голова ГУР Кирило Буданов також вважає, що рано говорити про вбивство ватажка ППК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Таку заяву він зробив у інтерв'ю The Drive.

"Я б не поспішав говорити, що його вбили. Я не маю жодних підтверджень", - коротко сказав він.

На запитання журналіста, чи має підтвердження, що Пригожин мертвий, Буданов відповів: "Ми цього не маємо".

До речі, мало хто знає, але свого часу ГУР отримало привабливу пропозицію від ПВК "Вагнер". При цьому Кирило Буданов безпосередньо не каже, чи їздили його підлеглі на переговори з "вагнерівцями", але зазначає, що часто доводилося раніше бачитись із найманцями Пригожина.

"Чи стикалися ми з "Вагнером"? Звичайно, ми це робили. Скажімо так: ми "зустрічалися" з ними у багатьох африканських країнах. "Зустрілися" у багатьох значеннях", - заявляв якось Буданов.

Зазначимо, що смерть Пригожина вигідна Путіну, адже засновник ПВК "Вагнер" кинув найсерйозніший виклик авторитету російського лідера з моменту його приходу до влади 1999 року. До речі, подібна доля спіткала всіх, хто так чи інакше виступав проти інтересів кривавого диктатора, хоча Кремль завжди заперечував будь-яку причетність держави до таких інцидентів.

Читайте також:

Незабаром і його літак упаде: Путін знайшов заміну Пригожину. Скільки ще проживе "новенький"

Путін готує гучні зачистки: журналіст назвав прізвища тих, хто повторить долю Пригожина

Вже не в пошані: у Криму рознесли меморіал Пригожину та його спільнику. Фото