Електронний реєстр призовників, відомий як «Оберіг», має розпочати роботу у жовтні, що стане більш ефективним засобом виявлення потенційних призовників. «Апостроф» розповідає, як електронна система допоможе у розшуках призовників.

Оберіг передбачатиме синхронізацію баз даних різних держорганів, у тому числі Мінфіну, МВС, Міносвіти та Державної судової адміністрації. У майбутньому можуть бути інтегровані і додаткові бази даних, наприклад, МОЗ, Пенсійного фонду та Генеральної прокуратури.

Завдяки обміну даними між цими агенціями стане набагато простіше знайти осіб, які підлягають призову. Наприклад, Міносвіти надасть велику базу даних потенційних призовників, що включає нещодавніх випускників вишів, які вже будуть включені до системи "Оберіг". Дані про тих, хто працевлаштований, але ще не став на військову службу, буде взято з бази даних Пенсійного фонду України.

У міністерстві очікують, що до жовтня "Оберіг" накопичить близько 90% даних про всіх потрібних чоловіків у країні. Це дозволить владі з'ясувати розмір наявного резерву призовників і скільки ще чоловіків може бути призвано до армії.

Читайте також:

Навіть розгладжує зморшки: як кава впливає організм людини. Багато хто цього не знав

У жовтні на вас чекає небачений успіх: названо всього чотири знаки Зодіаку

Це найпоширеніша помилка: що в жодному разі не можна вставляти в гніздо прикурювача в машині