Якщо на яблуні гниють яблука і опадають із дерева — причина частіше криється у грибковому захворюванні. Такі екземпляри краще збирати для створення теплої грядки або приготування добрив. При великій кількості плодів, потрібно вжити заходів щодо регулювання кислотності та попередження появи мушок.

Всі плоди, що впали і загнивають (яблука, груші, сливи) потрібно зібрати з землі і вивезти за межі ділянки. Або викопати на вільному місці в саду глибоку траншею, викинути туди падалицю та засипати достатнім шаром землі.

Справа в тому, що падалиця може бути переносником збудників хвороб, шкідників.

Крім того, її солодкий запах приваблює на ділянку комах і тварин (гризунів), які завдадуть великих втрат дачному господарству за зиму.

Добриво з падалиці люблять різні садові культури: смородина, малина, аґрус, горобина. Важливо правильно приготувати його. Використовуйте лише плоди без явних ознак грибкових інфекцій. Приготуйте рів глибиною 15 див з відривом 10-20 див від ствола куща чи деревця. Яблука дрібно порубайте, перемішайте із землею, скошеною травою. Сумішю заповніть канавку, зверху засипте опале листя і перегній. Останній шар – садова земля.

Читайте також:

Критична ситуація в Росії: Путін наказав підняти тарифи на газ, росіяни переходитимуть на дрова

Як зрозуміти, що вас обдурили з кількістю дров, які привезли: простий спосіб порахувати кубометри. Перевірте

Краще замовити заздалегідь: українці отримають допомогу на купівлю дров та вугілля

Йдуть до Європи: мешканець Білорусі переробив свою "Волгу" для роботи на дровах. Фото