Чорноморський флот є об'єктом потенційної загрози для України, і існують різні способи протидіяти цій загрозі.

Про це заявив капітан 1-го рангу у відставці військово-морський експерт Володимир Заблоцький, повідомляє Главред.

Він зазначив, що на першому етапі противник міг би спробувати знищити Чорноморський флот за допомогою своєї потужної військово-морської сили. Проте, за його словами, Україна не має власного флоту з такими можливостями, тому їй доводиться звернутися до асиметричних методів протидії.

Експерт наголосив, що Україна успішно використовує доступні їй кошти для асиметричної відповіді. Це дозволяє дезорієнтувати супротивника та робити несподівані удари, які він не може передбачити.

"Звичайно, ракети Taurus покращать наш потенціал, але я б не сказав, що вони критично необхідні. Крім того, 50 надводних дронів нам пообіцяла Німеччина. Я не думаю, що вони кращі за українські морські дрони, тому що наше озброєння пройшло перевірку боєм, Його хороший бекграунд. Можливо, німецькі дрони можна буде використовувати як протимінні засоби. Ми вже зараз можемо закрити небо над північно-західною акваторією Чорного моря та проводити мінні операції" , - додав Заблоцький.

Основна мета такої протидії – зниження військового потенціалу Чорноморського флоту та противника в цілому. Це створює необхідність у супротивника не лише озиратись у бік України, а й постійно бути насторожі та готовим до можливих ударів.

Капітан Заблоцький наголосив, що Україна вже має можливості для проведення ударів по Чорноморському флоту. Проте точні методи та засоби, якими володіє Україна, не уточнюються в інтерв'ю.

Таким чином, Україна перебуває у постійній боротьбі за свою безпеку та готова застосовувати різноманітні методи, включаючи асиметричну відповідь, для захисту своїх інтересів у регіоні Чорного моря.

Читайте також:

Путін точно почне заїкатися: після удару по штабу Чорноморського флоту щось прилетіло і до ФСБ

Зеленський прокоментував слова Путіна про переговори з Україною. Що відомо

Андрій Макаревич потужно поставив на місце російського журналіста: "Я зрозуміло пояснив хто на кого напав?"

Ось це його понесло: Лавров уже заявив, що США ведуть бойові дії проти Росії