На тимчасово окупованій території Донецької області в ніч проти 3 жовтня сталася значна подія. За повідомленням російського Telegram-каналу, локомотив зіткнувся із зенітно-ракетним комплексом "Стріла-10" ЗС РФ - система ППО. Внаслідок цього інциденту троє російських солдатів загинули, ще двоє отримали поранення.

Про це пише «apostrophe»

У повідомленні йдеться, що в інцидент потрапив вантажний потяг, який входить до складу військової колони. Водій, мабуть, не впорався з керуванням, вилетів з мосту та зіткнувся з потягом. Загиблими внаслідок події виявилися Абай Култасєв, Віталій Пагінець та Кирило Гайченко, які служать у різних військових частинах. Ще двоє військовослужбовців, Ренат та Михайло, отримали поранення. Внаслідок аварії локомотив зійшов із рейок, залізничне полотно пошкоджено.

"Напередодні вночі на перегоні "Єнакієво-Вуглегірськ" вантажний поїзд наїхав на машину ЗРК "Стріла-10" ЗС РФ. За попередніми даними, водій рухався у складі військової колони, але в якийсь момент не впорався з керуванням, з'їхав з мосту та потрапив під потяг", - йдеться у повідомленні.

Телеграм пост: скрін
Телеграм пост: скрін

Зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10», відомий у класифікації Міноборони США та НАТО як SA-13 Gopher, є радянською наземною системою ППО. Він призначений для спостереження та контролю повітряного простору з використанням оптико-електронної системи виявлення та ураження маловисотних повітряних цілей у радіусі 5-7 кілометрів. Ця система була прийнята на озброєння ЗС СРСР 1976 року.

Читайте також:

Готуємося до холодів: що потрібно зробити, щоб шибки в машині перестали запітнівати

Путіна здали: у Росії випадково розсекретили адреси секретної кремлівської служби та розвідки

Навіть піцу не доведеться замовляти: рецепт сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами