Випробування російської системи громадського оповіщення, як оголосило російське МНС, дійсно є важливим кроком, особливо враховуючи конфлікт з Україною, що продовжується, і зростаюче занепокоєння з приводу можливих дій у відповідь, включаючи напади на енергетичні об'єкти і присутність невідомих дронів. Використання сирен та гучномовців у цьому контексті може відображати намір Росії підготувати своє населення до надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє «24tv»

Так, у середу, 4 жовтня, по всій території РФ звучатимуть сирени та гучномовці, щоб перевірити систему оповіщення населення. Це анонсували на офіційному телеграм-каналі МНС Росії.

"Ефір загальноросійських теле-і радіоканалів буде заміщений інформацією з безпеки. Все це робиться для перевірки працездатності систем оповіщення регіонального та муніципального рівнів. Зберігайте спокій - подача звукових сигналів планова", - заявили в російському відомстві.

Посилання на «все за планом» примітне, оскільки воно з натякає на попередню військову операцію Росії в Україні, яка пройшла не так гладко та швидко, як спочатку прогнозувалося.

Підвищений стан бойової готовності та підвищена пильність, про що свідчать випробування системи оповіщення та реагування на інциденти з дронами, дозволяють припустити, що Росія робить кроки з підготовки до різних потенційних сценаріїв, включаючи будь-яку подальшу ескалацію конфлікту.

Читайте також:

Депутат Пушкаренко розповів, що Міжнародний суд ООН розпочав розгляд справи за позовом України та ще 32 країн проти Росії щодо війни.

Готуємося до холодів: що потрібно зробити, щоб шибки в машині перестали запітніти

Путіна здали: у Росії випадково розсекретили адреси секретної кремлівської служби та розвідки