Про розробку суперзахисту від російських тепловізорів і дронів з тепловізійними камерами, який називають свого роду плащем-невидимкою, заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Цей захисний плащ, покликаний зробити бійців невидимими для супротивника, створений на платформі Brave1.

Про це пише « apostrophe »

До ключових особливостей цього винаходу, як підкреслив Федоров, відносяться його компактна та легка конструкція (вагою до 2,5 кг), а також висока захищеність від дощу та мокрого снігу. Крім того, плащ не горить та забезпечує захист від високих температур.

Щоб продемонструвати його ефективність, віце-прем'єр поділився відео, яке демонструє готовий зразок, що пройшов успішні польові випробування.

Плащ-невидимка для ЗСУ
Плащ-невидимка для ЗСУ

Ці плащі покликані зробити солдатів невидимими у тепловізорах. Викликом для росіян стала складність виявлення будь-якої фізичної активності всередині такого виробу, що по суті створює термоізоляційний ефект, що нагадує людину всередині термоса. Нещодавно розроблений в Україні суперзахист покликаний протистояти цій технології та забезпечити перевагу в цій галузі.

Створення плаща-невидимки, який блокує теплове випромінювання та робить солдатів непомітними для тепловізорів та дронів, є визначним досягненням у військових технологіях. Це нововведення не лише підвищує можливості захисту та скритності українських сил, а й демонструє поточні досягнення у галузі оборони та цифрової трансформації. Легкий та компактний характер цього плаща у поєднанні з його стійкістю до факторів довкілля робить його цінним активом для сучасних військових операцій. Оскільки військові технології продовжують розвиватися, такі інновації, як цей плащ-невидимка, відіграють вирішальну роль у забезпеченні безпеки та ефективності збройних сил перед загрозами, що розвиваються.

Читайте також:

Що означає, якщо ви на вулиці знайшли перо птаха і до чого готуватись

Що можуть влаштувати окупанти для України на день народження Путіна: експерт поділився побоюваннями

Все життя простояв у занедбаній сараї: у селі під Києвом знайшли новий ЗАЗ. Він проїхав лише 120 км