За повідомленнями італійських ЗМІ, після зіткнення автобус спалахнув. При падінні він зачепив дроти контактної мережі над залізничними коліями.

Пасажирський автобус пробив огорожу та впав із 10-метрової висоти на залізничні колії в районі Местрі, який з'єднаний з історичним центром Венеції автомобільним та залізничним мостами.

Мер Венеції Луїджі Бруньяро заявив, що сталася «величезна трагедія». "Апокаліптична сцена, немає слів", - написав він у соціальних мережах.

"19 загинули на місці, двоє померли в лікарні, тому всього зараз 21. Деякі [з постраждалих] гаразд, але деякі - у критичному стані в Падуї, деякі отримали опіки", - цитує мера Reuters.

За словами представника міської адміністрації Мікеле Ді Барі, серед загиблих п'ятьох українців, один німець і водій-італієць.

Очевидці трагедії розповіли журналістам, що чули крики людей, але допомогти не могли – полум'я було надто сильним.

Один із очевидців стверджує, що почув звук сильного гальмування до звуку аварії та кинувся з'ясовувати, що сталося. "Я хотів допомогти, - розповів він сайту La Presse, - але мені завадили мій друг і жінка-поліцейський, оскільки автобус все ще був охоплений полум'ям і міг вибухнути".

МЗС України підтвердило, що громадяни країни є серед жертв, уточнивши число. Представник міністерства Олег Ніколенко сказав «РБК-Україна»: «Італійська сторона завершила ідентифікацію осіб людей, які постраждали у ДТП поблизу Венеції. За уточненою інформацією, четверо українців загинули, чотири отримали поранення» (раніше він повідомляв про п'ятьох загиблих українців).

Автобус, у якому перебувало 39 людей, розбився у вівторок близько 19:45 за місцевим часом. Очевидно, він був орендований місцевою компанією для доставки туристів з історичного центру Венеції до кемпінгу в сусідньому районі Маргера.

Екстрені служби повідомили, що серед загиблих – троє дітей, включаючи немовля. Міністр внутрішніх справ Італії Маттео П'янтедозі заявив, що кількість загиблих може зрости.

Відомо, що п'ятнадцять людей отримали поранення, п'ять із них — серйозні. За словами представників Венеції, серед них були українці, австрійці, іспанці та інші іноземні туристи.

Серед поранених - двоє 16-річних підлітків та двоє дітей молодшого віку, повідомив губернатор регіону Венеція Лука Дзая.

Поки що неясно, чому автобус з'їхав з естакади на спуск і перелетів через огорожу та металевий бар'єр. Поліція вивчає відео з камер спостереження, розташованих поблизу місця аварії.

Міністр транспорту Маттео Сальвіні припустив, що катастрофа могла статися через раптове нездужання водія. Альберто Різто було 40 років, він пропрацював у компанії сім років.

Массімо Фіорезе, представник автобусної компанії La Linea, повідомив, що транспортному засобу було менше року, а водій був дуже досвідченим.

«Є відеозапис автобуса безпосередньо перед падінням, – сказав він агентству Ansa. — Машина під'їжджає, скидає швидкість і гальмує. Він майже зупинився, коли врізався в огорожу. Я думаю, що водієві, напевно, погано стало, бо інакше я не можу це пояснити».

Читайте також:

Не дбають про ваше життя: названі автомобілі, які найгірше переносять ДТП

Відразу 4 елітні машини: з'явилися подробиці ДТП із Дашею Квітковою

Це другий день народження: відомий український співак показав, що лишилося від машини після ДТП

Багаті теж плачуть: у Києві сталася елітна ДТП із найкрутішою Lamborghini та Maserati. Фото