Президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська розвідка отримала інформацію, що вказує на те, що Росія обмірковує стратегію щодо заморожування конфлікту в Україні. Це дозволить Росії відновити свій виснажений військовий потенціал і потенційно розпочати новий конфлікт із країнами Балтії до 2028 року.

Про це пише «УНІАН»

Виступаючи на першому засіданні 3-го саміту Європейського політичного співтовариства в іспанській Гранаді, Зеленський висловив своє занепокоєння.

"Буду з вами відвертим, як і завжди. Зараз Росія розглядає різні сценарії на найближчі роки. Один з них особливо небезпечний. Якщо в цій агресії проти України буде якась пауза - будь-яке заморожування ситуації, то буде новий критичний момент", - сказав він. Президент України.

Він наголосив на серйозній загрозі, яку становить такий потенційний розвиток подій, оскільки Росія може використати паузу у війні для відновлення своєї військової могутності. Зеленський зазначив, що з армією, що відроджується, Росія може націлитися на країни Балтії і країни, які приймають російські контингенти. Він закликав європейських лідерів бути пильними та розуміти, що противник, здатний навчатися на минулих діях, особливо небезпечний.

"Крім України це точно країни Балтії, і точно ті країни, на території яких присутні російські контингенти. Це чітка інформація від нашої розвідки. Ми сигналізуємо вам про це", - каже Володимир Зеленський.

Зеленський підкреслив амбіції Росії розширити свій імперський вплив, підірвати європейську єдність та використовувати війну як засіб завоювання та маніпулювання.

"Москва чітко окреслює свою амбіцію - захопити більше імперського простору собі і не дозволити Європі бути простором вільних націй і демократій, що працюють, зламати європейську єдність... і війна при цьому є базовим інструментом Росії - інструментом підкорення або маніпулювання іншими", - зазначив Зеленський.

Також глава України згадав участь Росії у різних регіональних конфліктах, наголосивши на необхідності підтримки та гарантій безпеки для країн, які постраждали від російського втручання.

"Завдяки Україні ваші солдати зараз не воюють проти Росії. Ми не сумніваємося в силі НАТО. Але я впевнений - ніхто з вас не хоче відчувати, а як це буде, якщо, не дай Боже, НАТО доведеться заступитися за когось із вас". Ми маємо здобути перемогу в Україні, щоб Путін не зміг масштабувати цю агресію на когось іншого - і це реалістично", - додав президент України.

Зеленський закликав до єдиного фронту проти російської агресії, наголосивши, що найбільш ефективним способом нейтралізації агресора є його поразка у війні. Володимир Зеленський вважає, що Україна і світ має можливість рішуче відбити російську агресію.

"Кожен російський дрон, збитий в Україні, кожен російський танк, знищений в Україні, це гарантія, що цей дрон, цей танк, будь-яка інша знищена в Україні російська зброя не вдарить по комусь іншому в Європі", - пояснив він.

Читайте також:

На такому можна і на рибалку, і на ринок: українець створив триколісний автомобіль із мотоциклетної коляски

Жалоба в сім'ях: вже оголосили, скільки українців їхало в автобусі, який впав з дикої висоти

Дякую Руслану Стрільцю: ЗМІ розповіли, як Україна отримала найгіршу оцінку за охорону навколишнього середовища