Війна в Україні триває майже два роки, і хоча ЗСУ досягли значних успіхів і відігнали ворога подалі, поки ще небо не повністю закрите, про що знають росіяни, і продовжують бомбардувати мирні міста та села, вбиваючи громадян та руйнуючи цивільні об'єкти та об'єкти інфраструктури.

Але світ все бачить і реагує відповідно. Докладніше про те, що Україні хочуть надати додаткове ППО для закриття неба, інформує Bloomberg.

Повідомляється, що Німеччина висловила намір допомогти Україні у забезпеченні безпеки портової інфраструктури та експортних маршрутів українського зерна шляхом надання додаткових засобів протиповітряної оборони. Нові поставки включають систему ППО IRIS-T та зенітні самохідні установки (ЗСУ) Gepard, які будуть використовуватися для захисту кораблів, що рухаються вздовж південного узбережжя країни у напрямку Румунії. За планами Україна отримуватиме обладнання до кінця поточного року, а системи IRIS-T будуть поставлені після їх виробництва.

Маркус Фабер, німецький депутат та член комітету з оборони нижньої палати парламенту, підтвердив, що Україна отримуватиме додаткові системи IRIS-T, ЗСУ Gepard та боєприпаси для забезпечення безпеки портів. Він додав, що ці системи мають радіус до 40 км і можуть використовуватись для захисту портової інфраструктури та перевантаження у портах України.

Читайте також:

Путін точно почне заїкатися: після удару по штабу Чорноморського флоту щось прилетіло до будівлі ФСБ

Зеленський прокоментував слова Путіна про переговори з Україною. Що відомо

Путін уже нічого не вирішує: експерт розповів, хто насправді керує Росією