Колись штучна шкіра асоціювалась у нашій свідомості лише із сумнівної якості дерматином. Однак зараз у магазинах та Інтернеті представлено величезну кількість виробів з екошкіри та за своїми параметрами такі речі нічим не поступаються натуральній шкірі. Більше того, ці два матеріали настільки схожі, що їх важко відрізнити один від одного. У таких ситуаціях на допомогу приходять невеликі хитрощі.

Так, всі знають, що натуральна шкіра добре вбирає вологу. Якщо намочити шкіряну річ, на ній залишиться мокрий слід.

Таким чином, якщо додати до виробу вологу серветку, то вже буквально через 10 секунд на шкірі залишиться помітний слід. Після висихання він повністю зникає. А от якщо його зовсім немає, тоді покупцеві запропоновано виріб зі шкірозамінника.

важливо!

  • Для такої перевірки необхідно використовувати вологі серветки без спирту та олій.

Є ще один спосіб відрізнити шкіру від замінника. Для цього потрібно прикласти долоню (пальці) до поверхні виробу на 1–2 хвилини, потім почекати 30 секунд, знову доторкнутися до місця контакту. Справжня шкіра буде теплою, сухою, бархатистою. А ось підробка залишиться холодною, трохи вологою від людської руки.

Справжні модниці знають ще один варіант перевірки натуральної шкіри – це тест на вигин та еластичність. Виявляється, якщо сильно зігнути натуральну шкіру або натиснути на неї пальцем, залишиться складка, але шкіра повернеться у вихідне положення навіть при сильному згині. Не буде видно дрібних зморшок. А ось на штучній шкірі якраз усе навпаки.

Читайте також:

Не дайте себе обдурити: чи потрібно платити за перевірку лічильників та що відповідати майстрам

Готуйтеся дуже серйозних перевірок: українських пенсіонерів попередили. Що потрібно знати

Чи можуть виникнути проблеми з грошима на картках: українців попередили про перевірки

Не доводьте до гріха: кому потрібно перевірити до 31 грудня, щоб не залишитися без пенсії