У вівторок, 17 жовтня, 2023 року за новим календарем вшановується пам'ять пророка Осії, преподобномученика Андрія Критського. А носії одразу семи імен святкують свій День ангела.

День іменин є особливою подією, коли церква шанує святого або святу з тим самим ім'ям, що й у святкуючого. У багатьох людей іменини відзначаються кілька разів на рік, але найважливішим вважається свято, яке найближче до дня нашого народження. Релігійні батьки можуть вибирати ім'я для свого немовляти зі списку іменин, що відповідає даті його народження. Вважається, що святий-покровитель охоронятиме і супроводжуватиме дитину протягом усього її життя.

Іменинники 17 жовтня 2023 року за старим календарем: Василь, Володимир, Вольдемар, Дмитро, Михайло, Микола, Павло, Петро, ​​Степан, Тихін, Яків, Вероніка, Віринея.

Іменинники 17 жовтня 2023 року за новим календарем: Олександр, Андрій, Антон, Дем'ян, Йосип, Кузьма, Леонтій.

Олександр , - грецьке ім'я, яке означає в перекладі "той, хто захищає".

Андрій , - поширене грецьке ім'я, яке означає "хоробрий" або "мужній". 17 жовтня вшановується преподобномученик Андрій Критський.

Антон , - давньоримське ім'я, яке згідно з основною версією перекладається як "вступає в бій" або "гідний похвали". 17 жовтня вшановується ігумен Антоній Леохновський.

Дем'ян , - згідно з основною версією, це ім'я грецького походження, яке означає "підкоряти", "утихомирювати". 17 жовтня вшановується мученик Даміан Аравійський, Кілікійський.

Йосип , - це ім'я походить від біблійного імені Йехосеф, що означає "Бог додав". 17 жовтня вшановується Йосип, Католікос-Патріарх, Грузинський.

Кузьма , - ім'я походить від давньогрецького "Космас", яке можна перекласти і як "коваль", і як "порядок", "світ", "всесвіт". 17 жовтня вшановується мученик Косма Аравійський, Кілікійський.

Леонтій , - давньогрецьке ім'я, яке означає "лев", "подібний до лева". 17 жовтня вшановується мученик Леонтій Кілікійський.

Жіночі іменини 17 жовтня не відзначаються.

Читайте також:

Церковне свято 17 жовтня: чому в цей день краще не приймати душ

В Україну прийшов перший сніг із морозами. З'явилися фото

Це потрібно обов'язково зробити: як підготувати акумулятор вашої машини до зими, щоб він раптово не сів

Не стало легендарного композитора: його музика звучала у "Джентльменах удачі", "12 стільців", "Бременські музиканти"