У районному суді Довгинцівського району Кривого Рогу в Україні винесено рішення про накладення штрафу на місцевого мешканця у розмірі 41,2 тис. грн на користь газової компанії. Під час перевірки було виявлено, що він несанкціоновано використав газ.

Докладніше про те, що українцеві виписали величезну суму після газової перевірки, повідомляє Обозреватель.

Справа під номером №211/6552/20 містить інформацію про те, що позивач, місцевий житель, спочатку подав позов проти "Оператора газорозподільної системи" - "Криворіжгаз" з метою оскаржити акт про порушення, виданий 13.08.2020 року, та вказати на порушення під час складання документа. Проте згодом він відкликав свій позов.

Водночас "Криворіжгаз" подав зустрічний позов до суду. Вони стверджують, що було встановлено "несанкціоноване використання природного газу споживачем шляхом несанкціонованого газопроводу, а саме на встановленому крані O 25 мм на надземному газопроводі введення, не передбаченому заводом-виробником, що має бічне підключення, на якому встановлено заглушку O 25 мм".

При будинку було знайдено 4-метровий шланг, на одному кінці якого є різьбове з'єднання, яке підходить для підключення до крана на введенні замість заглушки. Другий кінець шланга знаходиться на кухні й має довжину 2 метри. Завдяки різьбовому з'єднанню користувач може під'єднатися до внутрішньобудинкової системи газопостачання без урахування лічильника газу.

Рахунок на оплату було виставлено відповідачу 03.09.2020 року та вручено йому, що означає, що термін оплати сплив 21.10.2020 року. Проте відповідач не сплатив заборгованості. З вищевикладеного, позивач просить суд стягнути з відповідача зазначену суму заборгованості.

У документі йдеться про те, що зустрічний позов "Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи" "Криворіжгаз" має бути задоволений. Запрошується стягнення суми у розмірі 41265 гривень 55 копійок, а також судових витрат у розмірі 2102 гривні.

Читайте також:

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Вас обов'язково перевірять: що потрібно знати про перекази на картки та до чого готуватися

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого чекати