Усі українці знають, що з приходом холодів, павуки у пошуках теплого, затишного містечка переміщуються до житлових будинків та квартир. При цьому найчастіше вони заводяться саме на кухні або у ванній, де завжди волого і тепло. Хтось у таких випадках відразу ж починає генеральне прибирання та купує отруту, а хтось починає судомно згадувати народні прикмети про павуків.

І справді, є давнє повір'я, що павук своїм павутинням притягує до будинку щастя та радість. Тому якщо в будинку не в'ється павутиння, то нема чим притягувати сімейне щастя і благополуччя, а вбити це членистоноге і зовсім обіцяє лихо.

Так, якщо убити павука спеціально, прикмета говорить про те, що людину переслідуватимуть невдачі.

Вбити павука вранці – до проблем у сім'ї, а ввечері – до погіршення матеріального становища.

Випадкове вбивство членистоногого загрожує дрібними неприємностями, плітками та чутками. Скасувати дію цієї прикмети можна, якщо дбайливо винести павука за поріг будинку.

Вбити крихітного павука - до проблем в особистому житті та поганих новин, які стосуються підростаючого покоління.

Павук, якого змахнули рукою з голови чи плечей, може загинути, і за прикметою такий стан справ змушує задуматися про фінансову ситуацію. Після такої неприємності фінанси можуть залишити будинок, якщо ставитися до витрат абияк.

Вбити цю тварину капцем або згорнутою газетою - відмовитися від новин про щось важливе. За прикметою, людина, яка вбила павука, буде недоступна інформація, здатна змінити її життя на краще.

До речі, павуків можна вбивати лише в одному-єдиному випадку – якщо вони (один чи багато) плетуть павутиння на іконах. Дані дії передвіщатимуть відпущення сорока гріхів і хороший перебіг справ.

Як бачимо, згідно з прикметами, павуки зазвичай селяться у будинках не просто так і несуть господарям будинку здоров'я, щастя та успіх у справах. При цьому павутини, які вони плетуть у кутах, мають своє особливе значення – вони нейтралізують весь негатив, що накопичується у приміщеннях.

Павук на кухні - провісник проблем, які можуть виникнути в сім'ї. Такий павук попереджає про те, що в пару намагається вклинитися розлучник чи розлучниця.

Павук у ванній кімнаті – попередження про те, що з будинку почали витікати гроші. А ще він може попереджати, що в майбутньому доведеться витратити на щось термінове велику суму грошей.

Павук у спальні – це прикмета щаслива. Якщо ви його зустріли у спальні пари – вони будуть щасливі разом, у спальні самотньої людини – він скоро зустріне свою половинку.

Павучок повзає у коридорі – важливе попередження. На порозі будинку може з'явитися людина, яка сильно заздрить чи плете підступи.

Побачити павука, який плете павутину – швидко загадуйте бажання. Якщо павук після поповзе нагору, бажання точно здійсниться.

Павук повзає у шафі або по одязі - до неминучих покупок

До речі, побачивши павука, що сидить нерухомо на павутині, можна загадати бажання і подивитися, куди він поповзе. Здійсниться бажання незабаром, якщо комаха поповзе вгору.

Читайте також:

Буде дуже багато неприємностей: чому домашні капці не можна ставити один на одного

Небіжчик забере когось із вашої родини: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі

Краще їх позбутися: чому в квартирі не можна тримати фіалки

Ви одразу пошкодуєте: яку кнопку не можна натискати в автомобілі, якщо почався дощ