Очікується, що в Україні обмінний курс долара США наступного тижня з 23 по 29 жовтня 2023 залишиться відносно стабільним у діапазоні від 37,5 до 38,5 гривень.

Про це пише «obozrevatel»

На думку начальника управління казначейства банку "Глобус" Тараса Лісового, курс долара на міжбанківському ринку, швидше за все, наблизиться до колишнього фіксованого курсу в 36,56 гривень, а може навіть впасти нижче за нього.

"Наступного тижня і до кінця місяця ситуація на валютному ринку буде дзеркальною до тижня попереднього - без особливих курсових змін. Очікується, що курсовий коридор буде в межах 37,5-38,5 грн/долар", - сказав банкір.

Очікується, що ця стабільність позначиться на готівковому ринку, що призведе до подібних обмінних курсів, а банки, як очікується, скоригують свої ціни відповідно до міжбанківського ринку.

Тому суттєвих коливань курсу може не бути, а купівля валюти з розрахунком на її вигідний продаж може виявитися не надто вигідною в найближчому майбутньому.

Станом на 20 жовтня українські банки встановили курс готівкового долара на рівні 37,5/38,18 грн (купівля/продаж), тоді як курс чорного ринку перебував у середньому на рівні 37,95/38,08 грн (купівля/продаж) .

Офіційний обмінний курс, встановлений Національним банком України (НБУ), становив 36,54 гривні. НБУ періодично переглядає офіційний обмінний курс

Загалом прогноз обмінного курсу на наступний тиждень передбачає стабільність, але важливо залишатися в курсі змін на ринку, особливо якщо у вас є конкретний фінансовий інтерес, пов'язаний з обміном валюти.

Читайте також:

Виключаємо зайві витрати: як ефективно економити на паливі восени та взимку

Кохання під гуркіт війни: зрадниця Лоліта закрутила роман із таким самим зрадником з України

Подвійне громадянство для українців: у МЗС зробили гучну заяву. Однак є умова