Вік не є перешкодою для відданості своїй справі 72-річного ветерана, який вийшов на пенсію в 2011 році, але продовжує робити свій внесок, маючи 46-річний цінний досвід.

Маючи почесний статус учасника бойових дій (у В'єтнамі) та кавалера ордену «За заслуги» III ступеня, їхня відданість справі непохитна.

Проте керівництво компанії, де вони зараз працюють, наполягає на укладанні договору про трудове співробітництво. Зрозуміло, що виникли побоювання щодо потенційних наслідків пенсій.

Про це повідомляє «napensii»

«Мені 72 роки. Пішов на пенсію у 2011 році, але продовжую працювати. Стаж – 46 років. Маю статус учасника бойових дій (у В'єтнамі), нагороджений орденом "За заслуги ІІІ ступеня". Керівництво фірми, в якій я зараз працюю, наполягає на укладанні договору про трудове співробітництво. Підкажіть, будь ласка, які «утиски» можуть на мене чекати після укладання такого договору та подання інформації до Пенсійного фонду в частині:

  • щорічної індексації пенсії (якщо така запланована);
  • доплати до пенсії за наднормативний стаж;
  • доплати від Президента за вік (70–75 років);
  • доплати за статус учасника бойових дій (залежать від прожиткового мінімуму);
  • доплати за особливі заслуги перед Україною (залежить від прожиткового мінімуму);
  • загального розміру пенсії, який разом із віковою надбавкою становить 10 340 гривень.

Чи можу я відмовитись від укладання договору?», - поцікавився 72-річний ветеран.

Вплив офіційної зайнятості на пенсію.

І тут укладання договору трудовий кооперації насамперед вплине премію за перевищення стажу. З 1 січня розмір премії залишиться на нинішньому рівні, якщо вартість життя не збільшиться із нинішніх 2093 гривень до обіцяних 2361 гривні.

При офіційному працевлаштуванні розрахунку премії застосовується старий прожитковий мінімум. На відміну від пенсій, переназначених відповідно до Закону про обов'язкове державне пенсійне страхування, цей розрахунок не підлягає перегляду за масового перерахунку пенсій.

Навпаки, для тих, хто не займається працевлаштуванням, зазначена премія зазнає автоматичного перерахунку при підвищенні вартості життя.

Інші пенсійні виплати.

Важливо, що решта згаданих надбавок не залежить від статусу зайнятості, оскільки встановлюються на підставі різних нормативних документів. Тому їх буде перераховано у разі підвищення вартості життя незалежно від статусу зайнятості.

Індексація пенсій у березні дотримується того самого принципу, незалежно від зайнятості.

Віковий посібник.

Допомога за віком, яка зараз встановлена ​​у розмірі 456 гривень, залишиться незмінною, якщо Кабмін не вирішить змінити її розмір. Цей посібник поширюється на пенсії, загальна сума яких становить 10 340,35 гривень.

Що ж до рішення про укладення трудового договору, воно залишається особистим вибором, що залежить від взаємовідносин з керівництвом підприємства. Багато людей змушені працювати неформально, що призводить до отримання незадекларованих прибутків.

У таких випадках відрахування до Пенсійного фонду не провадяться, що призводить до втрати трудового стажу.

Вибір формального працевлаштування сигналізує про намір компанії діяти в рамках закону та дотримуватись трудового законодавства.

Важливе нагадування.

У разі офіційного працевлаштування необхідно обов'язково вчасно повідомити Пенсійний фонд. Недотримання цієї вимоги може призвести до необґрунтованої переплати пенсії, що вимагатиме відшкодування пізніше.

Для цього відданого своїй справі ветерана праці, хоча можуть виникнути побоювання, дотримання юридичних формальностей прийому працювати може мати позитивні наслідки для пенсій і забезпечити надійний вихід пенсію.

Читайте також:

Можна заробляти 40 тисяч гривень за місяць: Польщі потрібні працівники. Кого запрошують

Не всі про це знали: які надбавки можуть одержати українські пенсіонери. перелік

Що станеться, якщо ви на ходу випадково увімкнете задню передачу