Чимало українців чи не з гордістю заявляють, що без ранкової кави не почуваються повноцінною людиною або зовсім не можуть прокинутися, або хваляться кількістю випитого за день напою. І справді, кава щільно увійшла до нашого щоденного життя. Нещодавнє дослідження цієї звички дало неймовірні результати.

Так, вчені з Національного університету Сінгапуру (NUS) виявили, що вживання кави в молодості робить людей у ​​старості сильнішими та енергійнішими.

Про це повідомляє The Guardian .

Дослідження, опубліковане в журналі Американської асоціації режисерів, тривало 20 років та включало 12 000 учасників.

Учасників дослідження опитували в середньому у віці 53 роки з приводу їхнього споживання кофеїну, а потім знову в середньому у віці 73 роки, запитуючи, наскільки вони почуваються енергійними. Також вчені реєстрували їхню вагу, вимірювали силу стиснення рук та проводили тест, який використовується для оцінки рухливості людини та потребує як статичної, так і динамічної рівноваги.

Серед учасників дослідження, які були шанувальниками кави, 52,9% випивали одну чашку на день, 42,2% вживали дві-три чашки, а 4,9% споживали чотири або більше чашок щодня. Результати свідчать, що серед тих, хто вживав каву щодня, 4,9% мали значно менше шансів на фізичну слабкість у пізнішому житті порівняно з тими, хто не вживав кави щодня.

Однак вчені зазначають, що для визначення цього впливу на фізичну міць пов'язано саме з кофеїном або іншими хімічними сполуками, потрібні подальші дослідження.

Раніше інші дослідники виявили, що вживання еквівалента трьох-чотирьох чашок розчинної кави на день знижує ризик розвитку багатьох захворювань, включаючи хвороби серця, діабет 2 типу та деякі види раку. Додаткове вживання кави може сприяти підтримці оптимальної ваги, як показали деякі дослідження.

Читайте також:

Викликає порушення у роботі серця: в Україні з'явилася небезпечна кава. Як визначити його по упаковці

Багато хто досі робить це неправильно: названий найсмачніший і найкорисніший вид кави

Ви навіть не знаєте, чим ризикуєте: названо найнебезпечніший спосіб приготування кави

Викликає судоми та онкологію: в Україну завезли небезпечну каву. Як він називається