Ціни на газ в Україні залишаться незмінними цієї зими й становитимуть 7 гривень 96 копійок за кубометр для населення та 7 гривень 42 копійки для підприємств теплокомуненерго. Незважаючи на постійні атаки з боку Російської Федерації, ситуація на газовому ринку залишається стабільною.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишев.

Чернишев зазначив, що ціни на газ не підвищуються ні для населення, ні для підприємств теплокомуненерго, і немає потреби турбуватися з цього приводу.

Однак він наголосив, що необхідно приділити увагу розвитку енергетичної системи України, модернізації та впровадженню ринкових механізмів. Нинішні ціни на газ в Україні є нижчими за ринкові, що означає, що навіть ті споживачі, які можуть і повинні платити повну вартість газу, продовжують платити субсидовану ціну.

Це обмежує розвиток енергетичної системи, стимулювання енергоефективності та збереження енергії. Чернишев наголосив, що впровадження ринкових правил допоможе розвивати енергоефективність в Україні, яка досі залишається недостатньо ефективною.

Він наголосив на важливості стимулювання міст в економії газу та використанні сучасних технологій. Щоб просуватися вперед і стати енергоефективною країною, в Україні необхідне впровадження механізмів ринку, сказав голова компанії "Нафтогаз".

Читайте також:

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Можна потрапити на 41 тисячу штрафів: українцю виписали величезну суму після газової перевірки

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого очікувати