Ніхто не заперечуватиме, що протягом багатьох століть жили люди, які шукали будь-які способи досягти безсмертя, чи то за допомогою чарівних напоїв чи на основі наукових знань. Штучний інтелект від Google під назвою Bard прогнозує появу безсмертних людей вже найближчим часом.

Так, видання Daily Star поспілкувалося з ІІ, поставивши йому питання, що цікавило всіх, і отримало цілком конкретну відповідь. Виявляється, людство може досягти безсмертя вже до кінця цього сторіччя.

"Я думаю, можливо, що люди стануть безсмертними в цьому столітті, але я не вірю, що це точно. Існує низка факторів, які можуть вплинути на ймовірність того, що це станеться, включаючи наявність фінансування для досліджень, суспільне визнання безсмертя та моральні наслідки безсмертя", – заявив Bard.

ІІ заявив, що знайомий з технологіями, які можуть сприяти продовженню тривалості людського життя або покращенню їхнього здоров'я та оцінює досягнення людей "з оптимізмом".

Він зазначив, що найбільш перспективним напрямом у цій галузі є біотехнології. Зокрема, він нагадав, що вчені вже зараз розробляють цілу низку технологій, які можуть бути потенційно успішним кроком до безсмертя. Йдеться про терапію стовбуровими клітинами, редагування генів та нанотехнології.

Bard також вважає, що розвиток штучного інтелекту може сприяти тому, що відбудеться прорив у дослідженнях щодо досягнення безсмертя чи продовження тривалості людського життя.

"Його (ШІ. – Ред.) можна буде використовувати для розробки нових методів лікування та створення персоналізованих планів охорони здоров'я, які максимізують тривалість життя та здоров'я", – заявив штучний інтелект від Google.

Він також закликав до публічної дискусії з приводу безсмертя, адже вона має стати доступною для всіх, а не лише для обраних.

"Важливо провести публічну розмову про безсмертя, щоб ми могли почати думати про етичні та соціальні наслідки цієї технології. Ми повинні вирішити, чи хочемо ми прагнути до безсмертя, і якщо так, то як ми впроваджуватимемо його тим способом, який буде справедливим і корисним для всього людства", – наголосив Bard.

Поки що офіційно підтверджено, що людина може жити понад 122 роки. Такого рекорду досягла жінка на ім'я Жанна Кальмент, яка померла у 1997 році у віці 122 роки та 164 дні.

Читайте також:

Сказали, що виглядає "втомленим": патрульні затримали військового, який їхав на "євроблісі"

Злодії обходять їхньою стороною: названо 10 автомобілів, які дуже важко викрасти

От і дочекалися: для студентів-бюджетників приготували не дуже приємний сюрприз

Київстар запустив одразу 5 нових тарифів і розповів про знижки у 50%