Якщо вірити статистиці, то зараз ношені речі в Україні становлять 45% всього імпорту одягу. Ще б пак, купівельна спроможність українців з 2014-го скоротилася втричі. Нова сукня чи сорочка для більшості – дуже часто недоступна розкіш, адже навіть демократичні бренди лякають цінниками із трьома нулями. Тому половина українців відмовляється від нових речей на користь ношених, а секонд-хенди ростуть як гриби після дощу. Ось тільки мало хто замислюється над тим, що використання чужих речей може бути дуже небезпечним.

І справді, про прикмети "чужу річ надягати - чужу долю приміряти", "використовувати деталі з битих авто - до неприємностей" багато чули. Але попри все це факт залишається фактом: багато хто з нас користується не тільки новими речами.

При цьому фахівці з біоенергетики попереджають, що чужі речі можуть стати сильним оберегом і зашкодити. Адже будь-яка річ, особливо золоті прикраси, просочуються енергетикою попереднього власника і несуть відбиток його долі.

Що потрібно зробити, щоб убезпечити себе та своїх близьких від негативної енергії знайдених речей.

  • Отримані чи подаровані речі найкраще не залишати собі, якщо ви не хочете привнести у своє життя проблеми та негатив.
  • Ці речі можуть бути прокляті, на них можуть бути пристріти або просто вони могли належати поганим людям. Особливо це стосується прикрас з дорогоцінним камінням.
  • Камінь-талісман – це сильний енергетичний магніт, тому езотерики радять не залишати собі такі талісмани. Особливу небезпеку несуть: агат, гранат, рубін, тигрове око, аквамарин, менш небезпечні: місячний камінь, перли, онікс.
  • Крім того, уникайте прикрас із золота, міді, цирконію та платини. Лише срібло є цілком нешкідливим металом, адже на чужому тілі воно може втратити свої властивості.
  • Якщо ви знайшли прикрасу з дорогоцінного металу, то в жодному разі не залишайте у своєму будинку, а тим більше не надягайте. Постарайтеся знайти господаря або просто здайте в ломбард.

Очистити від чужої енергетики якусь річ допоможе вогонь. Потрібно провести ритуал зі свічкою: вдень запаліть свічку, поставте її неподалік предмета, який хочете очистити і проговоріть: “Прогоню я все погане, добре прийму. Матінко природа, очисти живим вогнем цей предмет для мене та моєї родини, щоб належав він нам цілком. Нехай буде так".

Як очистити одяг? З одягом все трохи простіше, щоб позбутися від негативної енергетики, річ необхідно випрати. Щоб досягти максимального ефекту, у воду, в якій пратимете річ, потрібно опустити срібло, і дати їй ніч настоятися. Після цього опустіть річ у воду, щоб вона там трохи полежала, а потім випрати.

Ще один спосіб, який допоможе очистити одяг - це сіль, адже вона відмінний очищувач, тому що здатна вбирати в себе все, у тому числі негативну енергетику. Насипте у воду сіль і покладіть туди річ, нехай вона там полежить, потім також випрайте звичайним способом.

Читайте також:

Краще позбавтеся її: чому вдома не можна тримати надколотий посуд

Не навертайте в будинок біду: чому в квартирі не можна зберігати порожні банки

Не притягуйте нечисті сили: чому в спальні на ніч не можна залишати склянку з водою

Краще їх позбутися: чому насправді не можна вішати магнітики на холодильник