Дослідження, проведене вченими з Університету Тулейн США, показало, що скорочення споживання солі може знизити ризик розвитку діабету 2 типу.

Це дослідження, опубліковане в журналі Mayo Clinic Proceedings, наголошує на першому остаточному зв'язку між звичкою додавати сіль у їжу та ризиком розвитку діабету 2 типу.

Про це пише «pravda»

Протягом майже 12 років дослідники аналізували споживання солі понад 400 000 дорослих, зареєстрованих у Біобанку Великобританії.

На момент початку дослідження у цих учасників не було діабету, хронічної хвороби нирок, раку чи серцево-судинних захворювань, і вони надали докладну інформацію про те, як часто вони додавали сіль у свою їжу.

Відповіді учасників були розділені на п'ять груп: ніколи, рідко, іноді, зазвичай або завжди. Зрештою дослідження показало, що понад 13 000 учасників, які регулярно додавали сіль у свою їжу, захворіли на діабет 2 типу.

Порівняно з тими, хто «ніколи» чи «рідко» вживав сіль, у людей, які «іноді», «зазвичай» чи «завжди» додавали сіль, ймовірність розвитку діабету 2 типу була на 13%, 20% та 39% вище відповідно.

Доктор Лу Ці, провідний автор дослідження та директор Дослідницького центру ожиріння в Університеті Тулейн, наголосив на важливості результатів, заявивши:

«Ми вже знаємо, що обмеження солі може знизити ризик серцево-судинних захворювань та гіпертонії, але це дослідження вперше показує, що відмова від солі може також допомогти запобігти розвитку діабету 2-го типу».

Зв'язок між надмірним споживанням солі та виникненням діабету є областю, що вимагає подальшого вивчення.

Однак, передбачається, що високе споживання солі може сприяти збільшенню індексу маси тіла (ІМТ).

Дослідники з Університету Тулейна припускають, що споживання солі може призвести до того, що люди споживатимуть великі порції їжі, що, у свою чергу, підвищує ризик ожиріння та різних запальних реакцій, які підвищують ймовірність розвитку діабету.

Діабет 2 типу - це стан, при якому організм втрачає здатність правильно регулювати рівень цукру в крові, що призводить до резистентності до інсуліну.

Ця форма діабету зазвичай розвивається з віком і частіше зустрічається у людей із надмірною вагою або ожирінням, які споживають надмірну кількість солодкої та жирної їжі.

Healthline зазначає, що Національна служба охорони здоров'я рекомендує дорослим обмежити щоденне споживання солі не більше ніж до 6 грамів, що приблизно еквівалентно одній чайній ложці.

Читайте також:

Як вибрати смачні та якісні крабові палички: хитрощі, про які ви не знали

Українцям розповіли, як дуже швидко перевести пенсію з пошти до свого банку. Інструкція

Багато хто буде здивований: чому в квартирі не рекомендується тримати грошове дерево