Німеччина надала тимчасовий захист більш ніж 1 мільйону українців, багато з яких шукають роботу в країні.

Навіть не знаючи німецької мови, українці можуть знайти роботу в Німеччині, насамперед у сфері виробництва та логістики, наприклад, на складських роботах та в упаковці.

Про це пише "rbc", посилаючись на роз'яснення директора з міжнародного розвитку міграційної платформи EWL Міхаліни Селевич.

Деякі з посад, доступних без знання мови, включають:

Пакувальники.

За роботу на складі пакувальники часто сплачують мінімальну погодинну ставку у розмірі 12-13 євро без урахування відрахувань. Мова не може бути бар'єром, оскільки зазвичай є співробітники, які розмовляють українською мовою, які можуть полегшити спілкування між керівництвом та працівниками.

Кур'єри.

Деякі посади кур'єрів у поштових операторів пропонують вищі тарифи, близько 16,03 євро на годину без урахування відрахувань.

Крім базової зарплати, співробітники можуть отримувати компенсацію інфляції, яка може становити до 190 євро на місяць.

Англомовні посади.

Залежно від очікувань німецьких роботодавців та мовних навичок їхніх внутрішніх співробітників, вони можуть бути відкриті для найму англомовних працівників.

Щоб працювати в Німеччині, українці повинні подати заяву на набуття статусу тимчасового захисту на підставі §24 Закону про правове становище іноземців у Німеччині.

Цей статус дозволяє їм працювати у країні. Для громадян України без кваліфікації на даний момент це є основним способом роботи в Німеччині без знання мови та досвіду.

Ринок праці Німеччини відчуває дефіцит понад 1,5 млн робітників та вакансій, що робить його дедалі привабливішим для українців.

Цій привабливості сприяють такі фактори, як вищі зарплати порівняно із сусідніми країнами, такими як Польща, легший доступ до ринку праці, інтеграційні програми та мовні курси.

Німецькі роботодавці стають більш відкритими для найму українців, а такі ініціативи, як мовні та професійні курси, допомогли біженцям інтегруватися до місцевої спільноти та вийти на ринок праці.

В результаті очікується, що більше українських біженців стануть професійно активними у Німеччині, а система підтримки країни спрямована на сприяння їхній успішній інтеграції.

Це відображає зміну ситуації з можливостями працевлаштування для українців у Німеччині, оскільки ринок праці пристосовується до притоку біженців.

Читайте також:

Допоможе звичайний лимон: що зробити з орхідеєю, щоб вона здивувала вас величезними квітами

Помилка, яку допускає кожен: чи потрібно мити автомобіль, коли настає осінь

Цифри в платіжках вас приємно здивують: прості хитрощі, які дозволять заощадити на воді