Гречка – це дієтичний продукт, який містить багато вітамінів та мінералів. Вона є гарним джерелом білка, клітковини та заліза. Однак зловживання гречкою може призвести до проблем зі здоров'ям і до цього треба бути готовим.

Докладніше про те, чим може бути небезпечна звичайнісінька гречка, читайте в нашому матеріалі.

Алергія та захворювання ШКТ

У гречці міститься багато крохмалю та білка, які можуть викликати алергію та захворювання шлунково-кишкового тракту. Тому людям із цими проблемами краще відмовитися від гречки чи обмежити її споживання.

Правильне приготування

Щоб зменшити вміст шкідливих речовин у гречці, її краще не варити, а залити окропом та залишити на ніч. У такому разі гречка втратить багато шкідливих речовин, таких як фітинова кислота.

Протипоказання

Гречку не рекомендується вживати вагітним жінкам та людям з підвищеним артеріальним тиском.

Додаткова інформація

Фітинову кислоту, що міститься у гречці, важко перетравлювати. Вона може зв'язуватися з мінералами, такими як залізо, кальцій та магній, та ускладнювати їх засвоєння. Тому людям, які страждають на дефіцит цих мінералів, краще не вживати гречку або обмежити її споживання.

Гречка це корисний продукт, але важливо вживати її в помірних кількостях і правильно готувати. Якщо ви страждаєте на алергію, захворювання ШКТ, вагітність або підвищений артеріальний тиск, перед вживанням гречки проконсультуйтеся з лікарем.

Додаткові поради

  • Якщо ви хочете отримати максимальну користь від гречки, вибирайте цільнозернову гречку.
  • Щоб покращити смак гречки, можна додати до неї овочі, фрукти чи горіхи.

Читайте також:

Чи варто продавати земельні паї: українцям назвали ціни ділянок у регіонах

У вас очі на лоба полізуть: українцям розповіли про нові ціни на бензин. Краще готувати бочки

Готуємось до подорожчання продуктів: українців уже попередили про нові ціни