Слово "еко" на пральній машині іноді може заплутати. Багато хто думає, що це означає, що режим прання екологічний. Насправді, це режим, який допомагає економити гроші. Але питання у тому, наскільки він добре стирає білизну.

Економічний режим на пральній машині створено задля економії грошей. Це означає, що він використовує менше енергії та води під час одного циклу прання. Як це відбувається і чи завжди це однаково?

Зазвичай економія електроенергії досягається за рахунок двох речей. Вода нагрівається лише до температури, необхідної для прання білизни (часто це близько 30-40 ° C), і барабан менше крутиться. Чим менше вода нагрівається і білизна крутиться, тим менше енергії використовується. Економічний режим прання, насправді, схожий на замочування в теплій воді. Віджимання, якщо він є, також відбувається на низьких оборотах.

Що стосується економії води, якщо це не вказано в режимі, зазвичай використовується така ж кількість води, як і в стандартному режимі. Найчастіше економічні режими прання займають більше часу. Їх можна використовувати для освіження білизни або прання трохи забруднених речей. Але з сильними плямами та брудом вони можуть не впоратися.

Різні марки пральних машин можуть мати різні "еко" режими з різною тривалістю та методами прання. Наприклад, деякі "корейські" машини мають режим Eco+, який триває близько 4 годин і використовує технологію EcoBubble, яка допомагає краще проникнути пральному порошку в тканину.

Деякі машини мають функцію "Еко тайм", яка використовує електроенергію у більш дешевий час доби. Також існує режим "Хлопок Еко", який використовує спеціальне обертання барабана для економії енергії, ефективно праючи білизну.

Якщо ви дуже важливо, щоб ваша пральна машина була енергоефективною, зверніть увагу на клас енергоефективності. Він вказує на те, наскільки машина ефективно використовує енергію під час максимального завантаження. Найкращі машини матимуть рейтинг A-А++.

Читайте також: