Посадити мандаринове дерево можна самостійно - у теплиці або у звичайному домашньому горщику для рослин. Вам потрібно взяти кісточки від соковитого та солодкого мандарину і викласти їх на паперовий рушник, щоб вони просохли.

Рекомендується садити мандарин навесні або на початку літа. Тому кісточки потрібно висушити та зберегти в герметичному контейнері.

Як посадити мандаринове дерево

Насіння можна посадити в невеликий горщик на глибину 10 сантиметрів – по одній кісточці у горщик. Грунт повинен бути вологим. А потім насіння потрібно поливати спеціальним розчином на основі водоростей, щоби стимулювати зростання.

Посадити мандаринове дерево можна і взимку, якщо у вас є можливість тримати горщик у теплі – у квартирі чи теплиці.

Помістіть горщик у тепле місце в теплиці або зробіть ящик із пінопласту, який можна буде накрити листом скла або пластику - горщик встановіть усередину. Ця скринька повинна бути в добре освітленому місці. Але при цьому сонячні промені не повинні прямо падати на ваш горщик.

Як поливати мандарин

Грунт у мандаринового дерева повинен бути вологим, тому не забувайте поливати і збризкувати водою. Уникайте зайвої вологи – земля має бути вологою, а не мокрою. Використовуйте лійку. Перші пагони з'являться за 7-10 днів.

Якщо ви хочете мати гарне зростання, то потрібно поливати насіння рідкими добривами кожні два тижні в теплу погоду. Бережіть пагони від сонячного світла.

Щоб захистити своє дерево від шкідників, купуйте спеціальні гранули для відлякування равликів, слимаків та попелиці.

Як пересаджувати мандарин

Ви можете перемістити пагони дерева у більшу тару, якщо розсада досягла 10-15 см заввишки. Контейнер або горщик, а також місце в теплиці потрібно вибирати з урахуванням простору - там має поміститися все коріння вашого дерева.

Коли дерево виросте і даватиме мандарини

Вирощувати мандарини не складає особливої ​​складності, але для отримання першого врожаю вам доведеться набратися терпіння – перші плоди ви зможете зібрати лише через 2-3 роки. А набрати хоча б кошик плодів – лише через 4 роки.

Що потрібно зробити з грядками восени, щоб чорнозем став ще родючим.

Справжній магніт для грошей: які три кімнатні рослини обов'язково мають бути у квартирі

Ви збиратимете їх відрами вже на третій місяць: названо найбільш скоростиглий сорт помідорів