Фізик з Великобританії, доктор Мелвін Вопсон, висуває цікаву гіпотезу, яка може перевернути наше уявлення про природу Всесвіту. "Усі органи почуттів, які у нас є – це лише електричні сигнали, які розшифровуються нашим мозком. Це біологічний комп'ютер. І нічого більше", – сказав він у коментарі Euronews .

Основою його теорії стали спостереження за мутаціями геному COVID. Виявилося, що ці мутації не випадкові, а завжди призводять до зменшення безладдя. Це суперечить прийнятій науковій концепції, згідно з якою мутації мають збільшувати безлад у системі.

Вопсон припускає, що процеси, що відбуваються у Всесвіті, можна аналогічно порівняти з комп'ютерною програмою, де інформація стискується та оптимізується. Він навіть крокує далі, припускаючи, що так звана "темна" матерія, яку ми не можемо виявити чи виміряти, може бути пов'язана із цією інформаційною симуляцією.

"Другий закон інформаційної динаміки вимагає, щоб усі системи, включаючи біологічне життя, розвивалися таким чином, щоб їхня інформаційна ентропія та інформаційний зміст, якщо хочете, зменшувалися і скорочувалися до найбільш оптимального можливого значення в рівновазі", – сказав він.

В даний час він планує розширити свої дослідження, у тому числі шляхом вимірювання інформації в елементарних частинках з використанням зіткнень частинок і античасток, що може підтвердити, так і спростувати його теорію.

Читайте також: