В Україні впроваджується інноваційний проект, спрямований на покращення умов життя громадян через надання додаткової підтримки у вигляді дров. Про це оголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"За підтримки партнерів сьогодні запускаємо експериментальний проект щодо додаткового забезпечення населення дровами. Граничний розмір субсидії на придбання твердого пічного побутового палива тепер зросте більш ніж удвічі та становитиме 16,2 тисячі грн на рік для однієї сім'ї (раніше було 7 тисяч)”, – сказав він.

Це означає, що сім'ї, які прагнуть забезпечити собі тепло та комфорт у будинку з використанням твердого палива, можуть скористатися значним збільшенням фінансової допомоги з боку держави.

Крім того, керівник Кабміну наголосив, що дана ініціатива дозволить людям у віддалених районах обігрівати свої будинки, де немає доступу до газу. Цей аспект проекту покликаний забезпечити рівні можливості для всіх громадян, незалежно від місця проживання, та створити більш комфортні умови для життя та опалення.

Читайте також: