Подушки, як і інші види текстилю в будинку, необхідно час від часу прати. Так ви краще спатимете, знаючи, що в ліжку вас не підстерігають жодні шкідники. У середньому потрібно замінювати подушки на нові кожні два-три роки. А прати їх – раз на півроку.

Як це зробити, враховуючи наповнювач подушки, читайте у матеріалі UAportal.

Підготовка до прання

Спочатку позбавтеся пилу, який скупчився всередині подушки. Методом вибивання або за допомогою пилососу. Далі вивчіть інформацію на ярличку, щоб дізнатися, чи можна прати подушку, якщо так, то за яких градусів, який у неї наповнювач і т.д. Для прання вибирайте рідкі миючі засоби з ненав'язливим запахом, а чи не порошок. Вони краще вимиваються із волокон.

Як випрати пухові подушки

Подушки з гусячим або качиним пухом слід прати з рідким миючим засобом при температурі не більше 30°C. Запобігти збиванню наповнювача в грудки допоможуть тенісні м'ячики, поміщені в барабан прання. Режим повторного полоскання сприятиме видаленню залишків гелю. Віджимати пухові вироби потрібно на невеликих обертах, а сушити на вулиці або в приміщенні, де є протяг.

Як прати пір'яні подушки

Потрібно розпороти ці подушки і розкласти наповнювач по мішечкам для прання. Слід прати при температурі до 40°C з рідким миючим засобом. Чому їх не можна закидати в машинку, не розпарюючи? Бо в такому разі пір'я зіб'ється біля грудки. Ще є ризик, що частина наповнювача може потрапити в барабан, забити фільтр та засмічити стік.

Також пір'я подушки можна випрати вручну. Для цього вийміть наповнювач, розподіліть по мішечках і замочіть на кілька годин у теплій мильній воді. Після полоскання розвісьте мішечки на протягу або на вулиці, періодично змінюючи положення і струшуючи.

Як прати синтепонові подушки

Ці текстильні вироби слід прати в машині при температурі 40 ° C і з рідким миючим засобом. Полоскати потрібно багато разів, а от віджимати не можна, щоб не пошкодити структуру матеріалу. Перед висушуванням подушку необхідно помістити у ванну, щоб стекла вода. Далі загорніть її в щільну тканину та відіжміть. Синтепоновий виріб потрібно сушити далеко від опалювальних приладів.

Як прати подушки з холофайберу

Ці вироби краще прати вручну. Для цього розчиніть у тазі з водою рідкий порошок і замочіть подушку на 1 годину. Далі відіжміть і кілька разів промийте, щоб змити залишки хімічного засобу. Сушити потрібно, розстеливши на чистій тканині та подалі від батарей.

Як випрати подушку з бамбука

Спочатку їх треба оглянути. Якщо у чохлі є дірочки, їх потрібно зашити. Прати слід у помірній температурі (30-40°C) та на режимі "Ділікатне прання".

Як прати ортопедичну подушку з гречаного лушпиння або анатомічну

Мочити їх протипоказано. Допустиме тільки сухе чищення. У домашніх умовах ортопедичну подушку можна почистити пилососом. Адже після пральної машинки або ручного прання відновити первісні властивості наповнювача неможливо.