Синоптик Ігор Кібальчич ділиться докладним прогнозом погоди в Україні цього тижня. За його словами, перша половина тижня буде відзначена теплими та дощовими умовами через активність циклонів та проходження атмосферних фронтів. Важливо, що лише в понеділок очікується стабільніша погода під впливом високого тиску.

Проте друга половина тижня принесе зміни. До середини тижня і ближче до вихідних на Україну надходитиме холодніше повітря з північних регіонів Європи. Це призведе до зниження температури повітря, і в деяких районах можуть виникнути перші снігові опади. Кібальчич зазначає, що незважаючи на це похолодання, температура все одно буде вищою за середні значення на 2-4 °C.

Згідно з прогнозом на 13 листопада, синоптик передбачає невеликі короткочасні дощі у північних областях та на Поліссі, тоді як інші регіони будуть відносно сухими. Швидкість вітру в межах 7-12 м/с. Денна температура підніметься до +8...+13 °C, крім Карпат, де вона може бути близько 0 °C.

На 14 листопада прогнозується невеликий дощ у західних, північних та центральних регіонах, а у Карпатах – мокрий сніг із дощем. У південній частині та Криму очікуються тумани. Нічна температура становитиме +3...-2 °C, денна — +8...+13 °C, а в північних областях не підніметься вище від +4...+9 °C.

За прогнозом на 15 листопада, очікуються дощі у більшості областей, мокрий сніг у Карпатах, а у західній частині, Приазов'ї та Криму опади будуть значними. Нічна температура підніметься до +4...+9°C, денна — +6...+11°C, а на півдні та в Криму потеплішає до +10...+15°C.

Також варто відзначити штормове попередження в Харківській області на ранок цього дня через очікувані пориви вітру до 15-20 м/с. Рівень небезпеки оголошено на першому рівні.

Читайте також: