Вранці 14 листопада в підмосковній Коломне городянам довелося зіткнутися з незвичайною подією, що хвилює, - серією вибухів. Інформація про можливу атаку безпілотника надійшла від пропагандистських Telegram-каналів, що посилаються на конструкторське бюро машинобудування (КБМ), що відбулося в районі.

За даними, завод, відомий своєю спеціалізацією в галузі комплексної розробки озброєння та військової техніки, став об'єктом повітряної атаки. КБМ є головним розробником комплексів керованого озброєння у чотирьох ключових напрямках та входить до складу холдингу "Високоточні комплекси" держкорпорації Ростех.

На заводі здійснюється виробництво різних військових технологій, включаючи оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М" та гіперзвукові ракети "Кинжал". Саме останні привернули увагу, оскільки вони використовувалися в операціях проти України.

За повідомленнями місцевих жителів, вибухи були помітні в районі Голутвіна, їх можна було почути на Окському проспекті. Автомобільні сигналізації спрацювали біля машин, що стояли у дворах, і до місця пригоди попрямували машини швидкої допомоги. Подробиці події поки що залишаються неясними, і розслідування подій триває.

Читайте також: