Стало відомо, що в Україні розпочалася програма виплати ще однієї грошової допомоги. У її рамках підтримку нададуть деяким фермерським господарствам.

Так, нині передбачено грошову допомогу для фермерських господарств, які постраждали від війни. Спеціальна програма підтримки була започаткована Міжнародною гуманітарною організацією Mercy Corps спільно з Асоціацією "Ягідництва України", повідомляє прес-служба Мінреінтеграції.

Йдеться про дрібних фермерів та домогосподарств, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Виплати нададуть на поновлення їхньої діяльності.

Також на грошову допомогу можуть розраховувати місцеві дрібні фермери, діяльність яких похитнула війна у Полтавському, Сумському та Чернігівському регіонах. Однак є виняток — райони, де обмежений доступ або високий ризик для життя та господарювання.

У середньому розмір грошової допомоги становитиме 1,5 тис. доларів, залежить від низки чинників.

"Сума підтримки залежить від типу фермерської діяльності та фінансових потреб конкретного учасника програми", - зазначили у відомстві.

Серед критеріїв відбору учасників програми – аргументація необхідності отримання відповідної допомоги, життєздатність бізнес-ідеї фермера, успішний досвід ведення такої діяльності, здатність втілити у життя запропоновану ідею.

Претенденти на грошову допомогу повинні розуміти шляхи реалізації продукції, а також бізнес-ідея має відповідати цілям програми підтримки. Крім того, фермери повинні довести, що зараз фінансово вразливі.

Нагадаємо, що в Україні з моменту посилення перевірок внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на правомірність отримання виплат позбулися допомоги понад 140 тис. осіб. Йдеться про тих, хто не відповідає критеріям.

Читайте також:

Можна отримати 3600 гривень: кому з українців видадуть грошову допомогу

ПриватБанк порадував фінансовою допомогою для пенсіонерів: хто отримає

Українці у семи областях зможуть отримати грошову допомогу. Куди дзвонити та як подати заявку