Квашена капуста - ідеальний вибір для будь-якої пори року і абсолютно незамінна приправа до вашого столу. Її можна використовувати як самостійну страву, доповнювати салатами або додавати в супи та гарніри. Ось тільки потрібно знати кілька секретів, щоб страва дійсно вийшла хрумкою і корисною.

Про те, в якому посуді не можна квасити капусту, розповіла фудблогер Катерина Мазурець (korusni_korusnosti) у Instagram. Також відзначила низку помилок, які часто припускаються під час приготування квашеної капусти.

Виявляється, капусту традиційно квасять у дерев'яних барилах або бочках. Також для цієї мети підходять скляні банки та емальовані ємності без сколів та пошкоджень. Головне - не використовувати для квашення алюмінієвий посуд. У ній капуста набуває сірого кольору та неприємного присмаку.

Сіль має бути кам'яною, в жодному разі не можна використовувати йодовану сіль.

Коли шаткуєте капусту ножем, то намагайтеся не надто подрібнювати. Тонкі смужки можуть стати м'якими, без властивого хрумкого ефекту. Зручно використати спеціальну тертку для капусти.

Мити капусту перед приготуванням у жодному разі не потрібно. Капуста починає бродіння від тих бактерій, які знаходяться на поверхні листя і змивати їх не варто. Достатньо прибрати верхнє зелене листя.

На другий день бродіння не забудьте зробити прокол капусти ножем. Це потрібно робити не менше 2-3 разів на день.

У холодильнику потрібно лише зберігати капусту, а не квасити. Найкраща температура для заквашування капусти +20°C. У таких умовах капуста буде готова за 3-4 дні. При температурі нижче +10 ° С зброджування сильно затягується.

Не додавайте багато моркви. Вона може заважати процесу бродіння через надлишок.

Читайте також:

Не пропустіть ці дати: коли в листопаді потрібно готувати квашену капусту, щоб вона була ідеально смачною.

Не допустіть цієї помилки: як правильно зберігати квашену капусту, щоб вона не скисла

Від молодої ви її не відрізните: як правильно зберігати капусту взимку, щоб вона не псувалася

Хрумка та ароматна: рецепт швидкої квашеної капусти, яка буде готова вже через добу

Банку розходиться за один раз: рецепт квашеної капусти з болгарським перцем і хріном