Кава - один з найпопулярніших напоїв у світі, який має безліч корисних властивостей. Однак, як і будь-який інший продукт, його не варто поєднувати з іншими, щоб не завдати шкоди здоров'ю або просто не зіпсувати смак напою.

Докладніше про те, з якими продуктами в жодному разі не рекомендується вживати з кавою, читайте в нашому матеріалі.

Алкоголь

Кофеїн притуплює почуття сп'яніння, тому людина може випити більше спиртного, ніж планувала. Це може призвести до сильної інтоксикації, зневоднення та похмілля. Крім того, алкоголь та кава негативно впливають на печінку та серце.

Прянощі

Прянощі можуть спотворювати смак напою та зменшувати його аромат. В результаті людина не отримує задоволення від кави та хоче випити ще одну чашку. Це може призвести до перенапруги нервової системи та підвищення тиску.

Продукти, що містять залізо

Кофеїн погіршує засвоєння заліза організмом, тому людина не отримує користь від таких продуктів, як горіхи, гречка, сочевиця та бобові. Це може призвести до анемії та зниження імунітету.

Що можна поєднувати з кавою

Каву можна поєднувати з різними продуктами та напоями, щоб отримати нові смаки та аромати. Наприклад, кава добре гармонує з молоком, вершками, цукром, медом, корицею, кардамоном, імбиром, ваніллю, какао та шоколадом. Каву також можна додавати в різні десерти, такі як тірамісу, панна котта, муси, пироги та торти. Кава також підходить для приготування коктейлів як алкогольних, так і безалкогольних. Наприклад, можна змішати каву з лікером, ромом, коньяком, віскі чи бейлісом. А для безалкогольних коктейлів можна використовувати соки, сиропи, морозиво чи йогурт.

Додаткові поради

  • Каву краще пити окремо від інших продуктів, приблизно за годину після їди.
  • Якщо ви вирішили випити каву з алкоголем, то краще обмежитися однією чашкою.
  • Щоб каву не зіпсував смак прянощів, додайте їх у напій у невеликій кількості.
  • Щоб кава не заважала засвоєнню заліза, їжте продукти, багаті на цей елемент, за дві години до або після вживання кави.

Кава - це універсальний напій, яким можна насолоджуватися будь-якої пори дня і в будь-якій компанії. Однак, щоб отримати від нього максимум користі та задоволення, важливо знати, із чим його не варто поєднувати.

Читайте також:

Багато хто досі робить це неправильно: названий найсмачніший і найкорисніший вид кави

Ви навіть не знаєте, чим ризикуєте: названо найнебезпечніший спосіб приготування кави

Освіжає і бадьорить: рецепт холодної кави з вишнею та медом. Це варто спробувати