Ще у вівторок, 21 листопада, синоптики попереджали, що цього тижня в Києві та столичному регіоні очікуються динамічні погодні умови. Зокрема, що вже в середу, 22 листопада, область перебуватиме під впливом атмосферного фронту, тож очікується випадання снігу та ожеледиця. Так воно і сталося - у Київ вночі 21 листопада прийшла справжня зима.

Так, вночі 21 листопада у Києві розпочався снігопад, який тривав до самого ранку. Користувачі соціальних мереж із захватом відреагували на цей перший подих зими та почали публікувати знімки засніжених вулиць.

Кияни проявляють творчість у перший сніжний день. Так, наприклад, мешканці ЖК "Патріотика" зробили патріотичний напис на свіжому снігу.

Відомо, що до прибирання снігу в столиці України задіяні 297 одиниць техніки "Київавтодору" та понад 160 одиниць техніки керуючих компаній. Загалом вже використано 3 231 тонн піщано-соляної суміші.

КМДА закликає водіїв не паркуватися обабіч вулиць та доріг, щоб не заважати роботі спецтехніки. А також дотримуватись безпечної швидкості.

І хоч техніка постійно ліквідовує наслідки снігопаду, однак від ранку на автодорогах Києва сталося вже 13 дорожньо-транспортних пригод, серед них 1 ДТП з травмованими, в якій одна людина загинула.

Так, попередньо встановлено, що у Деснянському районі Києва водійка автомобіля "Смарт", 1992 року народження, не впоралась із керуванням та виїхала на смугу зустрічного руху, внаслідок чого зіткнулась із автомобілем "Форд". Від отриманих травм жінка померла на місці події.

До слова, за прогнозом Українського гідрометцентру 23 та 24 листопада в Києві очікується помірний мокрий сніг, на дорогах ожеледиця.

Читайте також:

Буде удар по самопочуттю: коли чекатиме сильних магнітних бурь цього тижня

Хтось із переселенців може залишитися без грошової допомоги у 2024 році. Це потрібно знати

Не пропустіть цей важливий час: уберегти яблуні від морозів, щоб не занапастити дерева

Чорнобиль не перестає дивувати: у мережі показали фото гігантської кішки, яка продавить дах у машині