Ніч завжди була часом, оповитим таємницею та містикою. Наші пращури вірили, що в цей час у світ людей проникають темні сили, які можуть принести нещастя. Одна з таких забобонів – заборона дивитися у вікно у темряві.

Докладніше про те, чому з настанням темряви не рекомендується дивитися у вікно, читайте в нашому матеріалі.

З настанням темряви світ людей занурюється у тишу та спокій. Але є й ті, хто в цей час доби чує кроки, шепіт і бачить тіні, що рухаються за вікном. Саме тому наші предки вважали, що дивитися у вікно у темряві – погана прикмета.

Вони вірили, що з настанням ночі у світ людей проникають темні сили, які можуть завдати нещастя. Ці сили можуть потрапити до будинку через відчинені двері чи вікна, а також через віддзеркалення у дзеркалі.

Скло, як дзеркало, має здатність відбивати все, що відбувається в будинку. Тому, якщо людина дивиться у вікно у темряві, вона може побачити відображення темних сил, які в цей час є особливо активними. І тут він може побачити свою власну смерть чи смерть близької людини.

Вважалося, що погляд у вікно в нічний час міг привести до бід у домі і дати демонам можливість заволодіти людською душею. В результаті людина може зіткнутися з неприємностями у реальному житті: у вигляді психічних розладів, необґрунтованої агресії та постійних невдач. Крім того, вночі енергетика людини слабшає, що робить її більш уразливою перед нечистю.

Також вважалося, що вночі на волю виходять не лише злі духи, а й душі покійних. Стук у вікно у темний час доби вважався ознакою того, що родич, що помер, намагається встановити зв'язок з живими членами сім'ї. Такий знак міг попереджати чи містити прохання, проте йти на контакт із померлим не можна. Вважалося, що така зустріч могла завдати неприємностей, оскільки померлий випадково міг забрати душу живого, переносячи її у свій світ.

У наш час багато людей не вірять у забобони. Однак, незважаючи на це, багато хто продовжує дотримуватися заборони дивитися у вікно у темряві. Можливо, це пов'язано з тим, що в глибині душі люди все ще бояться темних сил і не хочуть наражати себе на небезпеку.

Читайте також:

Ви будете здивовані результатом: навіщо на ніч в унітаз кладуть зубчики часнику

Навіть хімія не потрібна: чим відмити унітаз від потік. Простий лайфхак

Секрет наших бабусь: для чого на ніч кидають зубчик часнику в унітаз