У суботу, 25 листопада, громада Світловодська Кіровоградської області вшанувала пам'ять свого захисника Валерія Василенка, який загинув під час служби у Збройних Силах України. Солдата, який бився з перших днів повномасштабної війни, поховали одного дня з його матір'ю, яка померла, не витримавши горя через втрату сина.

Про це пише «obozrevatel»

Валерій Володимирович Василенко, 26 червня 1976 року народження, був уродженцем Світловодська. Закінчив школу №1, потім навчався у ПТУ №5. Був мобілізований до Збройних Сил України 11 березня 2022 року, служив командиром відділення мінометного взводу мінометної батареї.

Відданий військовій присязі та вірності українському народу Валерій мужньо виконав свій обов'язок. На жаль, 22 листопада 2023 року він помер від гострої серцево-судинної недостатності у віці 47 років.

Через два дні після отримання нищівної звістки про сина зупинилося і серце матері воїна Анастасії Іванівни Тодосієнко.

25 листопада на центральній площі Світловодська відбулося збирання родичів, друзів, товаришів, земляків та знайомих, щоб колективно помолитися та вшанувати останній шлях Валерія. Вони прощаються, сумуючи, схиливши голови, пропонуючи квіти і стоячи на колінах.

Героя було поховано на місцевому кладовищі поряд зі своєю матір'ю, яку вшанували під гімн України, країни, яку Валерій віддано захищав.

Спільнота висловила щирі співчуття сім'ї та близьким, розділивши їхнє величезне горе. Вони підкреслили безцінність життя, безсмертя душі, вічну пам'ять про героя та його матір, які виховали захисника Батьківщини.

"Висловлюємо щирі співчуття сім'ї та близьким! Розділяємо ваше велике горе, сумуємо разом із вами. Життя – безцінна, душа – безсмертна, пам'ять – вічна! Вічна пам'ять Герою та його матері, яка виховала захисника Батьківщини!" – зазначили у громаді.

Читайте також:

Стародавній секрет наших бабусь: що покласти в борошно та крупи, щоб назавжди забути про харчову молі

Росіяни молилися у підвалах: з'явилися подробиці масованого удару дронів по Росії

Ви накликаєте біди та неприємності на свою родину: названі дні, коли не можна мити підлогу